Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Több száz magyarországi vásárló a szabadkai Ócskapiacon

2019-04-19
18:13
Forrás
Pannon RTV
A húsvéti hétvégén is sokan itt végzik el a bevásárlást az ünnepekre, de a szokásos portékákért, úgymint cipőért, ruhákért és édességekért is nagy a kereslet. A kereskedők nagy forgalomra számítanak.

Van minden, ami szem-szájnak ingere, és rengeteg olyan vásárló van a szabadkai ócskapiacon Magyarországról, akik először tapasztalják meg, hogy milyen is itt az igazi nagypiac. 

Tréfás-Tóth Gáborné a Veszprém megyei Ukkról látogatott el az Ócskapiacra, miután hallotta annak jó hírét:
„- Rengeteg sok minden van! Nagyon jó árak vannak és nagyon tetszik!
- Mit szeretnének vásárolni? Mit keresnek?
- Cipőt elsősorban. Szabadidő-ruhát, pólókat, zoknit, ilyesmit.”

Horváth Dávid Zoltán Dunaújvárosból jött a piacra, szintén először:
„- Hát meg akartuk nézni, és vásárolgatni.
- Milyen az első benyomás?
- Nekem tetszik! Elég sok minden közül lehet választani. Pestre is jártunk vásárolni. Kicsit van hasonlóság a kettő között.”

Szente Szimóna és Családja a Somogy megyei Őrtilosból tette meg az utat az ócskapiacért: „Nagyon sokan vannak, és vannak olyan helyek, ahol konkrétan meg sem lehet mozdulni, de amúgy nekem tetszik.”

A magyarországi vásárlók első sorban ruházati cikkeket, édességeket keresnek, de sokan visznek konyhai eszközöket, edényeket is visznek magukkal. Mindenki egyetértett abban, hogy az árak sokkal kedvezőbbek, mint Magyarországon és a magas benzinárak ellenére is megéri akár távolabbról is ellátogatni a szabadkai ócskapiacra.

Szabadka
ócskapiac

Most

22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.