Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Több száz magyarországi vásárló a szabadkai Ócskapiacon

2019-04-19
18:13
Forrás
Pannon RTV
A húsvéti hétvégén is sokan itt végzik el a bevásárlást az ünnepekre, de a szokásos portékákért, úgymint cipőért, ruhákért és édességekért is nagy a kereslet. A kereskedők nagy forgalomra számítanak.

Van minden, ami szem-szájnak ingere, és rengeteg olyan vásárló van a szabadkai ócskapiacon Magyarországról, akik először tapasztalják meg, hogy milyen is itt az igazi nagypiac. 

Tréfás-Tóth Gáborné a Veszprém megyei Ukkról látogatott el az Ócskapiacra, miután hallotta annak jó hírét:
„- Rengeteg sok minden van! Nagyon jó árak vannak és nagyon tetszik!
- Mit szeretnének vásárolni? Mit keresnek?
- Cipőt elsősorban. Szabadidő-ruhát, pólókat, zoknit, ilyesmit.”

Horváth Dávid Zoltán Dunaújvárosból jött a piacra, szintén először:
„- Hát meg akartuk nézni, és vásárolgatni.
- Milyen az első benyomás?
- Nekem tetszik! Elég sok minden közül lehet választani. Pestre is jártunk vásárolni. Kicsit van hasonlóság a kettő között.”

Szente Szimóna és Családja a Somogy megyei Őrtilosból tette meg az utat az ócskapiacért: „Nagyon sokan vannak, és vannak olyan helyek, ahol konkrétan meg sem lehet mozdulni, de amúgy nekem tetszik.”

A magyarországi vásárlók első sorban ruházati cikkeket, édességeket keresnek, de sokan visznek konyhai eszközöket, edényeket is visznek magukkal. Mindenki egyetértett abban, hogy az árak sokkal kedvezőbbek, mint Magyarországon és a magas benzinárak ellenére is megéri akár távolabbról is ellátogatni a szabadkai ócskapiacra.

Szabadka
ócskapiac

Most

14:02, Frissítve: 14:30

Váratlan utazás...

Mint egy ismeretlen ismerős, úgy lépett a budapesti Papp László Budapest Sportaréna színpadára Paul Anka.
13:36, Frissítve: 14:16

Az Öreg híd vidéke

Huszonöt évvel a polgárháború után a Bosznia-hercegovinai Mostar ma pezsgő, attraktív turistaváros, környéke pedig a természet szépségeivel csábítja az utazókat.
12:26, Frissítve: 12:36

Fokozódik a forgalom a szerbiai utakon

A hétvégén a turisták és a hazatérő vendégmunkások újabb áradata várható, ezért fokozott forgalomra kell készülnünk az utakon, tájékoztatott a Szerbiai Motoros Szövetség.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.