Ugrás a tartalomra
A tábor kapuja nyitva áll
Pannon RTV

Tücsök vagy sáska? Karkötő vagy kulcstartó?

2019-08-06
15:57
2019-08-06
16:20
Forrás
Pannon RTV
A hét kihívásai komoly döntésekre ösztönzik a ludasi tábor kis lakóit.
Gyerekek a szabadban

Népi játékok a hagyományőrzés jegyében, környezetismereti barangolás, horgászat, fürdőzés és még sok más érdekes program várja azokat a gyerekeket, akik ellátogatnak a héten Ludasra.

Kézműveskedő gyerekek

Az impozáns környezetnek, a jó társaságnak és a változatos programoknak tudható be az, hogy évről évre nő a népszerűsége a ludasi tábornak. Naponta több mint száz gyerek érkezik a foglalkozásra. Szkocsovszki Dávid másodszor vesz részt a minden napos munkában. Ma épp egy karkötőt készített bőrből. Vagy kulcstartót - tépelődött a szabadkai fiú.

Bogárismeret...

A kézműves saroktól nem messze különféle rovarok és bogarak után kutatnak a fiatalok. „Találtam egy tücsköt vagy sáskát, ami most elmenekült. Olyan bordós vagy barna színű és mindig elszökik” - mesélte az élményeit a szabadkai Horváth Adrián.

Elkészültek a sárkányok

Az idén 22. alkalommal megszervezett táborba a 6 és 14 éves kor közötti gyerekeket várják 9 és 18 óra között. Biztosítva van számukra a reggeli, az uzsonna és az ebéd. Csatlakozni bármikor lehet a táborozókhoz. És hogy mit vigyen magával a gyerkőc? „Elsősorban sapkát, mert nagyon meleg van, váltás ruhát, mert itt megtörténhet bármi. Egy lábbeli is jól jöhet. Ezen kívül hozzon fürdőruhát és törölközőt, ugyanis az udvaron felállítottunk egy medencét és hogyha nagyon meleg lesz délután, akkor még csobbanunk is” - meséli Vásárhelyi Teréz, a Ludas Matyi Művelődési Egyesület elnöke.

Ludas Matyi egyesület

A ludasi tábor létrejöttét Szabadka Város Önkormányzata, a tartományi illetékes titkárság, valamint a magyar kormány támogatta.

Ludas
tábor
népi játék
hagyományőrzés
környezetismeret

Most

20:50, Frissítve: 21:21

Főzzünk együtt az Új Szigeten!

Csantavéren a szombat a főzésről és a szórakozásról szólt. A helybeliek mellett a környező településekről is sokan ellátogattak a Főzzünk együtt az Új Szigeten! nevű eseményre.

Népszerű