Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tücsöktábor Péterrévén

2019-08-01
10:22
2019-08-01
19:30
Forrás
Pannon RTV
Tizedik alkalommal tartanak Tücsöktábort Péterrévén. A Dr. Kiss Imre Művelődési Kör hagyományápoló csoportja által szervezett foglalkozásokon az idén közel 70 gyermek vesz részt.

Együtt gyakorolnak kicsit és nagyok a péterrévei Tücsöktáborban. A gyerekek zöme visszajáró vendége a rendezvénynek. „Én lassan öt éve tamburázok, és azt szeretem benne, hogy a hangszer szépen szól és jó a társaság” - mondta a péterrévei Hajdú Bence.

A legtöbben prímtamburát pengetnek, de Bartusz Rita tamburacsellón játszik. „11 hónapja játszom csellón, és azért szeretem, mert nagyon jó a társaság, és nagyon jó dalokat játszunk.”

Ez a tizedik Tücsöktábor Péterrévén. Ifj. Csasznyi Imre erre az alkalomra minden évben hazajön Budapestről, és vele tart több zenésztársa is. Nekik köszönhetően számos gyerek szerette meg ezt a hangszert. „Esténként ezek a gyerekek most már maguktól muzsikálnak, volt olyan, hogy mi itt muzsikálgattunk magunknak nagyok esténként, a kicsit pedig hátul ugyanolyan hangszerfölállásban már tudnak a saját szórakozásukra zenélni. Ez a cél, hogy ők saját maguk meg tudják teremteni azt a hangulatot, amiért ez a zene létrejött.”

A Csasznyi család portáján tamburaoktatást és kézműves-foglalkozást tartanak , a színházteremben pedig énekelnek és gyermekjátékokat gyakorolnak a tábor résztvevői. A tábor szombaton gálaműsorral zárul.

Tücsöktábor
hagyományápolás

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.