Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tücsöktábor Péterrévén

2019.08.01
10:22
2019.08.01
19:30
Forrás
Pannon RTV
Tizedik alkalommal tartanak Tücsöktábort Péterrévén. A Dr. Kiss Imre Művelődési Kör hagyományápoló csoportja által szervezett foglalkozásokon az idén közel 70 gyermek vesz részt.

Együtt gyakorolnak kicsit és nagyok a péterrévei Tücsöktáborban. A gyerekek zöme visszajáró vendége a rendezvénynek. „Én lassan öt éve tamburázok, és azt szeretem benne, hogy a hangszer szépen szól és jó a társaság” - mondta a péterrévei Hajdú Bence.

A legtöbben prímtamburát pengetnek, de Bartusz Rita tamburacsellón játszik. „11 hónapja játszom csellón, és azért szeretem, mert nagyon jó a társaság, és nagyon jó dalokat játszunk.”

Pannon RTV

Ez a tizedik Tücsöktábor Péterrévén. Ifj. Csasznyi Imre erre az alkalomra minden évben hazajön Budapestről, és vele tart több zenésztársa is. Nekik köszönhetően számos gyerek szerette meg ezt a hangszert. „Esténként ezek a gyerekek most már maguktól muzsikálnak, volt olyan, hogy mi itt muzsikálgattunk magunknak nagyok esténként, a kicsit pedig hátul ugyanolyan hangszerfölállásban már tudnak a saját szórakozásukra zenélni. Ez a cél, hogy ők saját maguk meg tudják teremteni azt a hangulatot, amiért ez a zene létrejött.”

A Csasznyi család portáján tamburaoktatást és kézműves-foglalkozást tartanak , a színházteremben pedig énekelnek és gyermekjátékokat gyakorolnak a tábor résztvevői. A tábor szombaton gálaműsorral zárul.

Tücsöktábor
hagyományápolás

Most

13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.
10:53, Frissítve: 10:59

Klári néni emléke előtt tisztelegtek

Vlasityné Zélity Klárára emlékeztek Moholon. Népdalaival hatalmas örökséget hagyott hátra, nagy hatást gyakorolt a vajdasági és a magyarországi kultúrára is. Egész napos programmal készültek a szervezők a nótafa tiszteletére.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.