Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Tücsöktábor Péterrévén

2022.08.03
19:25
Forrás
Pannon RTV
Tizenkettedik alkalommal szervezik meg a Tücsöktábort Péterrévén. Idén ötvenhárom gyerek vesz részt a Dr. Kiss Imre Művelődési Kör által szervezett foglalkozásokon. A tábor hétfőn kezdődött és pénteken zárul.

A táborban ezúttal is a tamburáé a főszerep. A gyerekekkel három korcsoportban foglalkoznak.

Csasznyi Imre, oktató, Dr. Kiss Imre Művelődési Kör: „Vannak kezdők, akik így már egy kicsit tamburáztak, velük foglalkozom én. Vannak a legkisebbek, akik most pengetnek először hangszert, ez körülbelül 15-20 gyereket számlál. Utánuk vannak a péterrévei kistücskök. Ők már szinte profik, elmondhatják magukról tizenévesen, hogy már van saját lemezük. Ők folyamatosan dolgoznak és tamburáznak együtt. Velük ilyen stílusgyakorlatokat tartunk itt a táborban.”

A péterrévei gyerekek mellett egész vajdaság területéről érkeztek táborlakók, de van Szegedről, Sopronból és Bécsből érkezett fiatal tamburás is. Tót Bagi Tamás már második alkalommal vesz részt a táborban. „Péterrévéről jöttem, kontrán játszom. Második alkalommal vagyok itt ebben a táborban. Nagyon szeretem, élvezetes, sok foglalkozás van.”

A népzeneoktatás mellett énekoktatás is színesíti a tábor programjait. Györe Réka már 8 éve énekel és ötödik alkalommal veszt rész a táborban. „8 éve éneklem, nagyjából ötödik alkalommal vagyok itt a táborban. A barátaimmal jöttem a táborba és csókai népdalokat éneklünk.”

Az öt napos táborban csapatépítő játékokat, valamint kézműves foglalkozást is tartanak. Esténként pedig táncházzal zárják a napot.

Csasznyi Magdolna, a Dr. Kiss Imre Művelődési Kör hagyományápoló csoportjának vezetője: „Az oktatás mellett szabadidőprogramokat is szerveztünk a fiatalok számára, még pedig szabadidőijükben kézműves és kreatív foglalkozásokon vehetnek részt, valamit csapatépítő játékokat is szerveztünk nekik. Emellett esténként népzenei programok vannak.”

A rendezvényt a Magyar Nemzeti Tanács, az óbecsei önkormányzat és a helyi közösség támogatja. A táborban tanultakat a gyerekek péntek este hétkor, egy gálaműsoron mutatják be a közönségnek a Csasznyi család udvarán.

Péterréve
tambura
Tücsöktábor

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű