Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Turistalátványossággá varázsolták a helyiek a felsőhegyi vasútállomást

2021.08.03
15:15
2021.08.03
16:14
Forrás
Pannon RTV
A német Hugo Hartung rendező által filmre vitt történet helyben forgatott jelenetei szolgáltak alapötletéül a felsőhegyi vasútállomás felújítási munkálatainak, amelyet a napokban helyi aktivisták valósítottak meg.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A jövőben akár gondtalanul, kényelembe helyezve magát, filmet is nézhet az, aki lekéste a menetrend szerint Felsőhegyen megálló vonatot, ugyanis a település aktivistái a napokban fejezték be az állomás várótermének külső és belső felújítását.

Muhi Vinter Tünde felsőhegyi aktivista: „A falu lakossága nagyon kompetens volt mindenben, jöttek segédkezni, takarítani, felújítani, az egészet átmeszeltük, újrafestettük és dekoráltuk, mindenki nagyon készséges volt.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A felújítás alapötletét a Gyakran gondolok Piroskára című német gyártású romantikus film jelenetei adták, amelyet 1955-ben Felsőhegyen forgattak, és amelyre a falu lakossága máig büszke.

Ősz Szabó Norbert, a felsőhegyi Önkéntes Központ elnöke: „Megihletett a film több embert is a faluban, hallottunk már róla és ezért kikutattuk, valamint júniusban jótékonysági bált szerveztünk, amelynek teljes bevételét a vasútállomás felújítására fordítottuk, hogy turisztikai hellyé alakítsuk. Bízunk benne, hogy sikerült, hiszen már hallottuk, hogy német turisták is jártak erre, ezért turisztikai látványossága lesz a falunknak.”

A civil szervezet elnöke elmondta, további felújításokat szeretnének kieszközölni a településen és az általuk szervezett programokkal igyekeznek minél változatosabbá tenni a település életét.

Felsőhegy
vasútállomás
felújítás
turizmus

Most

10:32

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.