Ugrás a tartalomra

Új irodalmi műsorral jelentkezik vasárnaptól a Szabadkai Magyar Rádió

2022.11.24
15:31
2022.11.24
16:42
Forrás
Pannon RTV
Az Olvasónapló szerkesztő-műsorvezetője Bencsik István lesz, aki maga is évek óta szaval, és aktív tagja az Életjel Csáth Géza Művészetbaráti Körnek.

Mint azt elmondta, az összeállításokban hétről hétre sokrétűen foglalkozik majd a magyar költészettel, prózával, a mese- és mondavilággal. Az első műsor, amelyben Ács Károly Advent című verse is szerepel, most vasárnap, november 27-én lesz hallható reggel 8 óra 15 perctől a 107,1 MHz-en.

Pannon RTV

Bencsik István, szerkesztő-műsorvezető, Szabadkai Magyar Rádió: „Híradásokban, különböző műsorokban nagyon sokszor szó esik irodalomról, előadó-művészetről, művészekről, viszont hír formájában hangzanak el, illetve jelentés formájában. Maguk a művek amiket előadnak, azok nem szerepelnek ezekben a műsorokban, és itt látom én a hiányát annak, hogy a hallgatók igényét egy kicsit pótoljuk, hogy nagyobb teret szenteljünk maguknak az irodalmi műveknek. Vannak fiatal, tehetséges, vannak felnőtt kiforrott előadóművészek és nagyon sok kiváló amatőr előadónk van, akik nem kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, és ezt szeretnénk pótolni az irodalmi műsorral.”

Szabadkai Magyar Rádió
Bencsik István
irodalom

Most

15:18, Frissítve: 16:32

Méz és bor

Ezzel a címmel pénteken délután kiállítás nyílt Óbecsén a Than Emlékházban. A jövő hét végéig nyitva tartó tárlaton méhészeti és borászati eszközöket láthat a közönség.
12:50, Frissítve: 14:05

Karácsonyi vásár Palicson is

Karácsonyi vásárt tartottak a Palics Magyar Művelődési Egyesület székházában. Az eseményen kézműves portékák, gyermekruhák, és illóolajok is megtalálhatók voltak. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, őket kézműves foglalkozás várta.

Népszerű