Ugrás a tartalomra

Új irodalmi műsorral jelentkezik vasárnaptól a Szabadkai Magyar Rádió

2022.11.24
15:31
2022.11.24
16:42
Forrás
Pannon RTV
Az Olvasónapló szerkesztő-műsorvezetője Bencsik István lesz, aki maga is évek óta szaval, és aktív tagja az Életjel Csáth Géza Művészetbaráti Körnek.

Mint azt elmondta, az összeállításokban hétről hétre sokrétűen foglalkozik majd a magyar költészettel, prózával, a mese- és mondavilággal. Az első műsor, amelyben Ács Károly Advent című verse is szerepel, most vasárnap, november 27-én lesz hallható reggel 8 óra 15 perctől a 107,1 MHz-en.

Bencsik István, szerkesztő-műsorvezető, Szabadkai Magyar Rádió: „Híradásokban, különböző műsorokban nagyon sokszor szó esik irodalomról, előadó-művészetről, művészekről, viszont hír formájában hangzanak el, illetve jelentés formájában. Maguk a művek amiket előadnak, azok nem szerepelnek ezekben a műsorokban, és itt látom én a hiányát annak, hogy a hallgatók igényét egy kicsit pótoljuk, hogy nagyobb teret szenteljünk maguknak az irodalmi műveknek. Vannak fiatal, tehetséges, vannak felnőtt kiforrott előadóművészek és nagyon sok kiváló amatőr előadónk van, akik nem kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, és ezt szeretnénk pótolni az irodalmi műsorral.”

Szabadkai Magyar Rádió
Bencsik István
irodalom

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.