Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Új lakók a Palicsi Állatkertben

2022.10.13
17:50
2022.10.13
20:44
Forrás
Pannon RTV
Az ősz már javában tart, de a Palicsi Állatkert továbbra is várja a látogatókat. A dolgozók már a szokásos téli előkészületeket végzik.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Habár az ősz már beköszöntött, egy kellemes séta a friss levegőn, napütésben korosztálytól függetlenül mindenkinek kedvez. Kicsik és nagyok egyaránt szívesen látogatnak el az állatkertbe.

Vera Alčin és Kosta Alčin: „- Kerékpárral jöttünk Sándorból. Láttuk a kis oroszlánt, őt mindenképp szerettük volna látni, és most megyünk tovább.
- És megyünk még a barlangba is.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Nemrégiben két fehér farkas Belgrádból és egy ivarérett szürkemarha bika érkezett a Palics-Ludas Közvállalatból a Palicsi Állatkertbe. Ők is várják a látogatókat.

Az állatkert dolgozói is már a szokásos téli előkészületeket végzik. Ilyenkor a látogatók száma általában csökken, emellett idén az árak növekedésével is számolni kell. Bizonyos trópusi fajoknál a fűtés már most is elengedhetetlen a hidegebb éjszakákon, így a spórolás sok esetben kivitelezhetetlen.

Jánosi Tibor, állatorvos, Palicsi Állatkert: „Attól függ, hogy mikor jönnek be a korai fagyok, vagy éjszakai nagyobb lehűlések. A fűtést nekünk meg kell indítani. Ez az idei év speciális. Reméljük, a jövő évben már nem lesz ennyire kritikus. Energiaválság van az egész világban, főleg Európában, és hát korlátozások léptek és lépnek életbe. Mi kérvényeztük, jóvá is kell hogy hagyják, mert vannak állatfajok, amelyeknél nincs mód, hogy ne fűtsünk, vagy lecsökkentsük a hőmérsékletet.”

A Palicsi Állatkert állatorvosa hozzátette, hogy a nehéz helyzet ellenére mindent megtesznek, hogy a takarékoskodás mellett az állatok se fázzanak majd a télen.

A Palicsi Állatkert mindennap 9 és 18 óra között látogatható. Az egyéni belépő ára 400 dinár, míg gyerekeknek 15 éves korig 300 dinár, de egyéb csoportos jegyek is kaphatók.

Palicsi Állatkert
Jánosi Tibor
fehér farkas
szürkemarha

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.
12:51, Frissítve: 12:56

Missziós napok Adán

Indiából, Ghánából, Indonéziából és Felvidékről származó verbiták hirdetik a kereszténységet, fiatalok és idősek számára egyaránt az adai Szentháromság Plébánia szervezésében megvalósuló eseményen.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.