Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Újra felfrissülhetünk a szabadkai sétaerdei fürdőben

2020-07-31
15:14
2020-07-31
17:15
Forrás
Pannon RTV
Mától ismét lehet csobbanni a szabadkai sétaerdei fürdőben, amelyet a járványügyi helyzet miatt július 17-én be kellett zárni.

Az üzemeltető a Vajdasági Közegészségügyi Intézet ajánlásai, valamint a szabadkai városi válságkezelő törzskar utasításai alapján határozta meg, hányan tartózkodhatnak egyszerre a strandon, illetve a medencében, és milyen szabályokat kell betartani.

Fél órával a nyitás után már több mint 50-60 látogató volt a fürdőben. Belépéskor türelmesen megvárták, hogy megmérjék a testhőmérsékletüket. A szabályoknak megfelelően emellett a bejáratnál kihelyezett kéz- és cipőfertőtlenítőt is használni kell belépés előtt. Az egymás közötti távolságnak legkevesebb két méternek kell lennie. Ha ennek betartására nincs lehetőség, kötelező a szájmaszk viselése. A fürdőzők szerint ezek az intézkedések megfelelő védelmet biztosítanak, nincs ok aggodalomra, csak kerülni kell a tömeget, és betartani a szabályokat.

Dubicsanac Lara, Szabadka: „Nagyon örülök, hogy végre ide jöhetünk, és hűsölhetünk.”

Željko Mihajlović, Szabadka: „A gyerekekkel jöttem, hogy felfrissüljünk. Tényleg nem normális ez a meleg. Természetesen örülünk, hogy ismét megnyitották a szezont.”

Mák Attila, Szabadka
„- Mit gondol az óvintézkedésekről, elegendőek-e? Nincs-e félelem önben?
- Nincsen, szerintem elegendő a maszk használata, a távolságtartás. Be kell tartani az előírt dolgokat.”

Mivel egy személy részére 4 négyzetméternyi területet kell biztosítani, egyszerre maximum 800-an tartózkodhatnak a fürdőben – mondta Dimitrioszki Tamara, a szabadkai Stadion Kommunális Közvállalat igazgatója. A nagymedencében 300-an, az ovális medencében hatan, a termálmedencében kilencen, a gyermekmedencében pedig hárman fürödhetnek egyszerre: „A sétaerdei nyitott medence mindennap nyitva tartja a kapuit 6 és fél 8 között, illetve 11 és 18 óra között hétköznapokon. Hétvégeken 6 és fél 8 között, valamint 11 és 19 óra között várja a látogatókat. Az árak az előző időszakhoz képest nem változtak: a felnőtt jegy ára 110 dinár hétköznapokon, hétvégén pedig 150 dinár, a gyermekjegy 50 dinárba kerül hétköznap, és 100 dinárba hétvégén. A nyugdíjasoknak 50 dinárt kell fizetniük a jegyért.”

Az igazgatónő hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a látogatók felelősségteljesen viselkedjenek, betartsák a szabályokat. Ezekre a fürdőben kihelyezett táblák is figyelmeztetik őket, a felügyelők és a vízimentők pedig ellenőrzik az intézkedések betartását. A Harcosok sorakozója lakótelepen található fedett medence ugyanakkor a továbbiakban sem fogadja a lakosokat.

Szabadka
medencék
medence
sétaerdei medence

Most

09:16, Frissítve: 09:25

Lángokban áll Kis-Amazónia

530 négyzetkilométernyi mocsaras vidék vált a lángok martalékává az argentínai Paraná-folyó torkolatvidékén, amelyet Kis-Amazóniaként is emlegetnek.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.