Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Ünnepelnek a lánglovagok

2019-11-07
16:57
2019-11-07
19:52
Forrás
Pannon RTV
Ma van a szerbiai tűzoltók napja. Ennek alkalmából Újvidéken tűzvédelmi napot tartottak.

A baleseti szimuláció mellett egy új tűzoltókocsi is átadásra került, amellyel még hatékonyabb lehet a lánglovagok munkája.

A szimuláció során egy felborult autóba szorult ember életéért küzdöttek a tűzoltók. A mentés folyamatait szakkommentár is kísérte. Az érdeklődők a teljes mentési folyamatot láthatták, kezdve a mentősök kiérkezésétől, egészen a sérült ember kiemeléséig. Az újvidéki eseményen egy új tűzoltókocsit is átadtak Milos Vučević, újvidéki polgármestere új járművet adott a helyi tűzoltóságnak: „A tűzoltóink Újvidéken nemcsak a legmodernebb járművet, de teljes felszerelést is kaptak, amelyeket olyan helyzetekben fognak felhasználni, ahogyan a nép fogalmazna, ne adj Isten. Azt szeretnénk, ha minél kevesebbszer lennénk rászorulva használatára, de ha használjuk, működőképes legyen, segítse a tűzoltók munkáját, hogy minél hamarabb érjenek a helyszínre.”

Idén a szerbiai tűzoltóság 28 ezer tűzesetet fékezett meg. Ezzel együtt 1233 emberéletet mentett meg. A felszerelésről és az emberi erőforrásról Boban Stevanović, a Belügyminisztérium rendkívüli helyzetekkel megbízott részleg vezetőhelyettese nyilatkozott: „45 ilyen típusú járművel rendelkezünk. Nem beszélve a felszerelésről és más járművekről, amelyek szintén a projekt részét képezik. Ami az emberi erőforrást illeti, az év második felében 266 fiatal tűzoltó jelentkezett. Még 240 munkást szeretnénk alkalmazni.”

Az eseményen az is elhangzott, hogy a balesetek elkerülése érdekében, Újvidék az elkövetkező időszakban nagy hangsúlyt fog fektetni az épületek tűzvédelmi rendszereinek kidolgozására is.

tűzoltó
Újvidék
Miloš Vučević
tűzvédelem

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.