Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Utazás előtt járművüket szakemberrel vizsgáltassák át

2018.06.26
14:21
2018.06.26
17:28
Forrás
Pannon RTV
Annak, aki saját gépjárművével indul nyaralásra, autóját jóval előbb fel kell készítenie a hosszú útra.

Ki ne tervezné, várná szívesen a nyár legjobb részét, a nyaralást? Ilyenkor sokan csak a sós vízre, a festői tájra és a megérdemelt pihenésre gondolnak. Azonban az odavezető út hosszú, és kellő felkészülés nélkül veszélyes is lehet. Annak, aki saját gépjárművével szeretne eljutni a kiválasztott úti célra, számos óvintézkedést is meg kell tennie. Ugyanis a hosszú út során autónk állapota életmentő lehet ránk és családunkra nézve.

Márton Róbert, gépjárművezető oktató: „Hosszabb útra a járművet felkészíteni már jóval előbb el kell kezdeni. Mondjuk mielőtt megkezdődne a nyár, már a klímát ki kell takarítani, újratölteni. Az út előtt a járművet át kell vizsgáltatni szakemberrel. Ami legszükségesebb: a fékek, a kormányberendezés, hogy tényleg ne legyen rémálom az autóvezetés a járművezetés közben.”

gépkocsi
ellenőrzés
utazás

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.