Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Bodzsoni Péter

Vajdasági Piknik Magyarországon

2022.05.28
19:19
2022.05.28
20:27
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Baráti Egyesület gyermekprogramokkal és finom falatokkal várta az érdeklődőket Etyek mellett.

Hetedik alkalommal rendezték meg a Vajdasági Pikniket. Az idei eseményre 277-en regisztráltak és 13 csapat indult a főzőversenyen.

Pannon RTV/ Bodzsoni Péter

A Vajdasági Baráti Egyesület által hetedik alkalommal megrendezett Vajdasági Piknik idén egy Etyek melletti horgásztónál kapott helyet. Az eseményen volt horgász- és főzőverseny, de elsősorban a közösségépítés volt a cél. Simon Vilmos, az esemény főszervezője elmondta, egy baráti összefogásból alakult meg az egyesület. „Így született ez a hetedik piknik, vajdasági piknik, de ez mellett született egy jótékonysági Mikulás estünk is. A Mikulás est az az, amikor jótékonykodunk, itt meg amikor kicsit lazítunk, főzünk együtt, megkóstoljuk egymás ételét, italát.”

Pannon RTV/ Bodzsoni Péter

A közel 300 résztvevő közül többen is kipróbálták magukat a főzőversenyen. „Háromtagú zsűrink van, mindhárman vajdasági származásúak. Kurunczi József, aki újvidéki származású, aki több magyarországi éttermet is vezetett séfként. Hernyák László, aki csantavéri és a Hernyák birtoknak a tulajdonosa, alapítója, ő a borok, párlatok világában van nagyon otthon és Árpás László alias Sonkamester aki szabadkai. Ő a sonkáiról ismert Magyarországon. Ők hárman fognak hozni egy szubjektív, nem igazságos, ám őszinte döntést” - mondta Simon Vilmos.

Pannon RTV/ Bodzsoni Péter

Czvitkó Zoltán 36 éve Magyarországon él és 10 éve tagja a Vajdasági Baráti Egyesületnek. Nagyon fontosnak tartja a közösség összetartását, egymás segítését, mint mondja, ezzel is megteremtve az otthon érzését. „Nagyon fontos, hogy ez az energia, ami összeköti az embereket, a származás és a gyökérzet okán, ez továbbra is fennmaradjon és egyfajta spirituszt, egyfajta éltető fluidumot jelentsen az emberek mindennapjaiban. Látható, itt mindenki jól érzi magát, jó a kedv és ez nem feltétlenül a pálinka és a sör hozománya, hanem úgymond az itteni hangulat és az hogy meglapogathatjuk egymás vállát, kezet fogunk, néhány történetet újra elmesélünk egymásnak, ez hosszú hetekre, hónapokra vagy akár évekre adhat újból egyfajta élményt, ami tovább lendít minket azokon az időkön amelyek, valljuk be őszintén mostanában nem rózsásak.”

Pannon RTV/ Bodzsoni Péter

Az egyesület soron következő nagyobb rendezvénye decemberben lesz, amely a jótékonysági Mikulás est. A rendezvényekről az egyesület Facebook-oldalán lehet bővebben tájékozódni.

Vajdasági piknik

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű