Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

A vajdasági régi motorosok is készülnek a tavaszra

2019.03.16
13:28
2019.03.16
17:01
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági régi motorosok, vagyis az Old Bikers Vojvodina tagjai is már készülnek a tavaszra. Az egyesület a télen sem hagyta garázsban a vasparipákat, és több rendezvényre is ellátogattak.
Pannon RTV/Molnár Edvárd

A következő hónapokra is megvan már a programterv. Várják az érdeklődőket áprilisban Hajdújárásra az évadnyitó humanitárius gurulásra, ahol nemcsak a motorok, hanem a biztonság is főszerepben lesz.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A jó idő beköszöntével a szabadkai Old Bikers Vojvodina motorosai is kirajzanak az utakra, de nem csak kedvtelésből, hanem a jótékonyság jegyében is.

Felbőgnek a motorok, indulnak a végtelen utakra az egyesület chopperesei, akik már régóta várták a jobb időt, de azért a téli időszak alatt is nyeregbe pattantak. Kekezovics György, tag, Old Bikers Vojvodina: „Az idén télen elég sokszor voltunk vele. Ha egy kis napsütés volt, pluszban volt, akkor fordultunk egyet, nem messzire: Palics, Topolya, erre. Közelebbi túrák.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Hegedűs Miklós motorja is készen áll az útra: „Az mindig el van készítve. Mindig akciókész. Nincs elhanyagolva, mindig rendben van, bármikor bírok vele menni akárhova.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Április 27-én az egyesület tagjai mindenkit várnak Hajdújárásra, az évadnyitó felvonulásra. Kikity Attila, alelnök, Old Bikers Vojvodina: „Ennek az évadnyitó motoros gurulásnak az a célja, hogy valamiképpen felhívjuk a figyelmet a közlekedésben a többi résztvevőnek, hogy igenis vannak motorosok, és kicsit jobban oda kell figyelni, mert egymásra kell, hogy vigyázzunk, mert a motorosok is emberek. Nekik is van családjuk, akik azt szeretnék, hogy hazatérjenek ép emberként.”

Az egyesület tagjai húsvétra ellátogatnak a hajdújárási Lurkóházba is, ahová nem kis vidámságot, meg természetesen rengeteg ajándékot visznek majd magukkal.

Old Bikers Vojvodina
motorosok

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.