Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Válogassunk kedvünkre a szabadkai Tejpiacon!

2020-11-08
15:37
2020-11-08
16:49
Forrás
Pannon RTV
A járvány idején is sokan kimozdultak otthonról, hogy kilátogassanak a piacra. Az eladók szerint novemberben a vásárlók leginkább az alma, a káposzta és a sárgarépa után érdeklődnek a szabadkai Tejpiacon.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A zöldségek, a gyümölcsök és a virágok nagy választéka is várta a piacozókat vasárnap reggel. Az arany delisesz alma kilója 80 dinárba kerül, míg az édes mandarin 100 és 150 dinár között mozog. Az általunk megkérdezett vásárlók szerint a piacon jóval olcsóbban tudják beszerezni a friss árút, mint a bevásárlóközpontokban.

Krpezsné Dejcs Marika, Szabadka: „Minden nap, ha csak a városba megyek, átmegyek a piacon, mert szeretem. Csak élelmiszert vásárolok, minden pénz arra megy el. Ma csak uborkát akarok venni.”

Palatinusz Ilonka, Szabadka: „Hetente, elég sűrűn jövök. Főleg gyümölcsért és zöldségért. Szóval jövök sűrűn.”

A járványügyi szigorítások a piacra is vonatkoznak. Bár nyílt térben nem kötelező, mégis ajánlott a maszk viselése a piac területén.

Valkovics István, termelő, Horgos: „Többnyire védekeznek, de azért sokan nem viselnek maszkot.”

Hornyák Szlavica, termelő: „Mi maszkkal, fertőtlenítővel védekezünk, vizet nem használom, hideg van.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A banán kilója 100, az uborka 140, a krumpli pedig 50 dinárba kerül a szabadkai Tejpiacon, aki viszont fehér babot szeretne venni, az már 320 dinárért is találhat a standokon.

piac
Tejpiac
Szabadka
alma
káposzta
sárgarépa
banán
bab

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.