Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Válogassunk kedvünkre a szabadkai Tejpiacon!

2020.11.08
15:37
2020.11.08
16:49
Forrás
Pannon RTV
A járvány idején is sokan kimozdultak otthonról, hogy kilátogassanak a piacra. Az eladók szerint novemberben a vásárlók leginkább az alma, a káposzta és a sárgarépa után érdeklődnek a szabadkai Tejpiacon.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A zöldségek, a gyümölcsök és a virágok nagy választéka is várta a piacozókat vasárnap reggel. Az arany delisesz alma kilója 80 dinárba kerül, míg az édes mandarin 100 és 150 dinár között mozog. Az általunk megkérdezett vásárlók szerint a piacon jóval olcsóbban tudják beszerezni a friss árút, mint a bevásárlóközpontokban.

Krpezsné Dejcs Marika, Szabadka: „Minden nap, ha csak a városba megyek, átmegyek a piacon, mert szeretem. Csak élelmiszert vásárolok, minden pénz arra megy el. Ma csak uborkát akarok venni.”

Palatinusz Ilonka, Szabadka: „Hetente, elég sűrűn jövök. Főleg gyümölcsért és zöldségért. Szóval jövök sűrűn.”

A járványügyi szigorítások a piacra is vonatkoznak. Bár nyílt térben nem kötelező, mégis ajánlott a maszk viselése a piac területén.

Valkovics István, termelő, Horgos: „Többnyire védekeznek, de azért sokan nem viselnek maszkot.”

Hornyák Szlavica, termelő: „Mi maszkkal, fertőtlenítővel védekezünk, vizet nem használom, hideg van.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A banán kilója 100, az uborka 140, a krumpli pedig 50 dinárba kerül a szabadkai Tejpiacon, aki viszont fehér babot szeretne venni, az már 320 dinárért is találhat a standokon.

piac
Tejpiac
Szabadka
alma
káposzta
sárgarépa
banán
bab

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.