Ugrás a tartalomra

A vénic-szil az év fája 2023-ban Magyarországon

2022.11.12
13:17
2022.11.12
13:23
Forrás
Sokszínű Vidék
Az ártéri ligeterdők fafaja kerül a fókuszba jövőre, írja közleményében a magyar Országos Erdészeti Egyesület.

A mozgalom 1996 óta minden évben megválasztja az év fafaját. A cél az adott őshonos fafajjal kapcsolatos figyelemfelhívás, ismeretterjesztés, mind az erdész szakemberek, mind a nagyközönség számára. A szavazatok értékelése után a vénic-szil győzött.

A második helyen a kecskefűz, míg a harmadik helyen a rezgőnyár végzett.

A vénic-szil elsősorban az árterekhez kötődő szilfaj, amelynek élettere a folyószabályozások, az ártéri ligeterdők java részének kiirtása, a megmaradottak egy részének átalakítása miatt lényegesen lecsökkent.

év fája
Magyarország

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.