Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Vidám dekoráció Temerin utcáin

2020.09.11
12:14
2020.09.11
18:01
Forrás
Pannon RTV
Játékos festmények, bohókás rajzok díszítik az egykoron komor temerini falakat. A formavilág megalkotója, Katarina Bene Obradović.

Műveivel fel szeretné hívni az emberek figyelmét a környezettudatosságra.

Pannon RTV/Bognár Róbert

Ilyen és ehhez hasonló festmények Temerin utcáit 2019 óta díszítik, amikor is egy polgári megmozdulás keretében megalkották ezen műveket.

A környezet kicsinosításában a gyerekeknek is hatalmas szerep jutott.

Ksenija Bavarčić: „Egyik reggel eldöntöttük, hogy kifestjük ezt a falat, mert a szomszédasszony megkért bennünket rá, hogy segédkezzünk. Neki is láttunk, és még aznap végeztünk vele. Ezek a képek nélkül a fal nem lenne olyan különleges, mint most.”

Katarina Bene Obradović az Újvidéki Művészeti Akadémia képzőművészeti szakán végzett. Jelenleg tanárként dolgozik. Mindezek mellett heti rendszerességgel tart műhelymunkát 4-től 16 éves gyerekek számára: „Ezt a falat, itt az óvodában még korona idő alatt kezdtük. Van több ismerősöm, aki itt dolgozik, mint óvónő. Megkértek rá, hogy segítsek szebbé tenni a gyerekek környezetét. Elindultunk ezzel a projekttel. Nagyon sokat segítettek ők is.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A művésznő a falak festésével szabadidejében foglalkozik. Pénzt nem fogad el alkotásaiért. Mint mondja, mindezt szívből csinálja, azért, hogy a gyermekek élhetőbb környezetben tudjanak felcseperedni. Temerinben eddig 7 festménye készült el. Ahhoz, hogy a továbbiakban is alkotni tudjanak, eszközökre lenne szükségük - tette hozzá a művész.

Temerin
festmény
festő
óvoda

Most

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.