Ugrás a tartalomra
Pixabay/qimono

A világ első űrben forgatott filmjét készítik az oroszok

2021.09.23
20:48
2021.09.23
20:54
Forrás
Euronews
A Vizov, vagyis a Kihívás címet viseli az egészestés űrfilm.

Alig két hét múlva indul a világűrbe egy orosz kozmonauta és egy kétfős stáb, hogy filmet forgassanak a Nemzetközi Űrállomáson. Összesen 12 napot tölt majd az ISS fedélzetén a csapat.A Szojuz-19 űrhajó fedélzetén október 5-én indul a forgatásra Klim Sipenkó rendező és Júlia Pereszild színésznő. „Mintha már évek óta a célegyenesben lennénk, pedig még csak két napja vagyunk Bajkonurban” – mondta a színésznő. „Már megnéztük az űrhajónkat. Úgy tűnt, mintha már hónapok óta ismernénk” – mondta Júlija Pereszild.

Több ezer jelentkezőből választották ki a mentálisan és fizikailag is alkalmas művészeket a feladatra. Kiképzésben részesültek, parancsnokuk pedig egy veterán űrhajós, Anton Skaplerov lesz.

űrhajó
filmforgatás
Vizov

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.