Ugrás a tartalomra
Tánctanulás
Pannon RTV/Lőrincz Attila

Vizsgabáli tánclépések

2018-01-13
21:54
2018-01-14
17:07
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán már több, mint 30 éve minden télen tánciskolát szerveznek a községbeli végzős diákoknak. Az alapfokú oktatást idén is Cseszkó Károly tartja az Ifjúsági Otthonban.

A nyolcadikosok több világ-, standard és latin-amerikai, valamint néptáncot is tanulhatnak a téli tanfolyamon, amelynek záróakkordja a vizsgabál lesz. Kószó Vivien: „Nagyon jól mennek. A kedvencem a keringő, talán az megy a legjobban, de a foxtrott is jól sikerül, és a bécsi keringőt is nagyon szeretem.”

Tánctanulás

Minden évben nagy az érdeklődés - mondja Cseszkó Károly oktató, aki szerint fontos a fiataloknak elsajátítaniuk a köreinkben népszerű lépéseket, melyeket egy–egy bálon vagy lakodalmon is meg tudják csillogtatni.

Tánctanulás

Cseszkó Károly, oktató: „A mai fiataloknak ez egy érdekes momentum az életükben, egy váltó momentum, mivel most van először, hogy párban felállnak táncolni. Itt kezdenek el jobban beszélgetni talán egymással, és olyan kommunikációk is kialakulnak, amilyeneket eddig az iskolában talán nem is folytattak. Szerintem ez egy nagyon jó szocializálódási folyamat az  életükben, és minden tekintetben egy pozitív esemény.”

Tánctanulás

A tánciskolában mintegy 90 fiatal ropja a táncot. A vizsgabálon mutathatják be szüleiknek és barátaiknak azt, amit tanultak, amit egy szakmai zsűri is értékel majd.

Magyarkanizsa
tánciskola
vizsgabál
végzősök
Cseszkó Károly

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.