Ugrás a tartalomra
Tánctanulás
Pannon RTV/Lőrincz Attila

Vizsgabáli tánclépések

2018-01-13
21:54
2018-01-14
17:07
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán már több, mint 30 éve minden télen tánciskolát szerveznek a községbeli végzős diákoknak. Az alapfokú oktatást idén is Cseszkó Károly tartja az Ifjúsági Otthonban.

A nyolcadikosok több világ-, standard és latin-amerikai, valamint néptáncot is tanulhatnak a téli tanfolyamon, amelynek záróakkordja a vizsgabál lesz. Kószó Vivien: „Nagyon jól mennek. A kedvencem a keringő, talán az megy a legjobban, de a foxtrott is jól sikerül, és a bécsi keringőt is nagyon szeretem.”

Tánctanulás

Minden évben nagy az érdeklődés - mondja Cseszkó Károly oktató, aki szerint fontos a fiataloknak elsajátítaniuk a köreinkben népszerű lépéseket, melyeket egy–egy bálon vagy lakodalmon is meg tudják csillogtatni.

Tánctanulás

Cseszkó Károly, oktató: „A mai fiataloknak ez egy érdekes momentum az életükben, egy váltó momentum, mivel most van először, hogy párban felállnak táncolni. Itt kezdenek el jobban beszélgetni talán egymással, és olyan kommunikációk is kialakulnak, amilyeneket eddig az iskolában talán nem is folytattak. Szerintem ez egy nagyon jó szocializálódási folyamat az  életükben, és minden tekintetben egy pozitív esemény.”

Tánctanulás

A tánciskolában mintegy 90 fiatal ropja a táncot. A vizsgabálon mutathatják be szüleiknek és barátaiknak azt, amit tanultak, amit egy szakmai zsűri is értékel majd.

Magyarkanizsa
tánciskola
vizsgabál
végzősök
Cseszkó Károly

Most

07:57, Frissítve: 08:04

Hatalmas problémát okozott a Friederike

Sűrű havazással és helyenként óránként csaknem 120 kilométeres széllel érkezett a Friederike vihar Lengyelországba. Az utakon óriási fennakadásokat okozott. A tömegközlekedés sok helyen megbénult.
19:06, Frissítve: 19:17

Változékony marad az idő

Továbbra is változékony időjárásra számíthatunk térségünkben. Szombaton felszakadozik a felhőzet, vasárnap hóesés is lehet. A jövő hét elején borongós idő, majd időszakos napsütés is várható.

Népszerű