Ugrás a tartalomra

Vizsgabáli tánclépések

2018.01.13
21:54
2018.01.14
17:07
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán már több, mint 30 éve minden télen tánciskolát szerveznek a községbeli végzős diákoknak. Az alapfokú oktatást idén is Cseszkó Károly tartja az Ifjúsági Otthonban.

A nyolcadikosok több világ-, standard és latin-amerikai, valamint néptáncot is tanulhatnak a téli tanfolyamon, amelynek záróakkordja a vizsgabál lesz. Kószó Vivien: „Nagyon jól mennek. A kedvencem a keringő, talán az megy a legjobban, de a foxtrott is jól sikerül, és a bécsi keringőt is nagyon szeretem.”

Minden évben nagy az érdeklődés - mondja Cseszkó Károly oktató, aki szerint fontos a fiataloknak elsajátítaniuk a köreinkben népszerű lépéseket, melyeket egy–egy bálon vagy lakodalmon is meg tudják csillogtatni.

Cseszkó Károly, oktató: „A mai fiataloknak ez egy érdekes momentum az életükben, egy váltó momentum, mivel most van először, hogy párban felállnak táncolni. Itt kezdenek el jobban beszélgetni talán egymással, és olyan kommunikációk is kialakulnak, amilyeneket eddig az iskolában talán nem is folytattak. Szerintem ez egy nagyon jó szocializálódási folyamat az  életükben, és minden tekintetben egy pozitív esemény.”

A tánciskolában mintegy 90 fiatal ropja a táncot. A vizsgabálon mutathatják be szüleiknek és barátaiknak azt, amit tanultak, amit egy szakmai zsűri is értékel majd.

Magyarkanizsa
tánciskola
vizsgabál
végzősök
Cseszkó Károly

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.