Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Weifert Napok Pancsován

2022.07.02
10:25
2022.07.02
17:44
Forrás
Pannon RTV
Weifert Napokat tartanak Pancsován. A háromnapos rendezvényen a kézműves-kisüzemi sörök készítőinek bemutatkozása mellett helyet kapnak a kézművesek is.

A nyolc évvel ezelőtt beindított sörfesztiválnak is nevezhető esemény nagyon közkedvelt a pancsovaiak körében.

Varga Edit, látogató, Pancsova: „Nagyon szeretek mindent tudni, sok mindent kérdezek, és jól érzem magamat.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A réthelyi magán sörgyár 1991-ben alakult és azóta folyamatosan fejlődik.

Olivera Laoj, társtulajdonos, Krugher és Brent Sörfőzde, Réthely:
Már harmincegy éve létezünk, a sört bárokban, üzletekben, fesztiválokon forgalmazzuk, különleges attrakciónak számít. Nagyon izgalmasak tudnak lenni ezek az események, mert közvetlen a kapcsolat a fogyasztókkal.

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A Weifert Napok rendezvény rendszeres résztvevői a kézművességgel foglalkozó szervezetek, társulatok is, amelyek Pancsován és a környék településein működnek.

Darko D. Dželajlija, vegyész, biokémikus:
Az Ó Gyógyszertár Egyesület már két éve működik, de azelőtt volt nekünk egy manufaktúránk, amelyben csináltuk a szappanokat és a kézzel készített kozmetikumot. Én ezzel a kozmetikummal foglalkozom több mint negyven éve.

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Külön érdekességnek számít a Sör kultúrája Pancsován című kiállítás. Ezzel a kiállítással emlékeznek a pancsovai sörgyártás háromszáz éves jubileumára. A régi sörház épülete a Szerb Köztársaság számára kiemelt jelentőségű kulturális javak rangját élvezi.

Anica Draganić, tanár, Műszaki Tudományok Kara, Újvidék:
A Weifert Napok Wiefert Györgyről kapta a nevét, egy tér is el van róla nevezve. Néhány évvel ezelőtt született egy ötlet, és megalakult a sörgyár múzeum, amely ugyancsak Weifert György nevét viseli. Ez a sörgyár is szorosan kapcsolódik hozzá, édesapja volt az, aki egy kis kézműves üzemet ipari sörgyárrá alakított át Pancsován.

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A pancsovai Idegenforgalmi Szervezet két év kihagyás után szervezte meg ismét az eseményt.

Svetlana Stojadinov, szervező, Idegenforgalmi Szervezet, Pancsova: „Nem volt nehéz, mert mindannyian nagyon várták, hogy megkezdődjön valamilyen esemény szervezése, a Weifert Napokét pedig különösen várták, hiszen ez a város legnagyobb rendezvénye.”

Helyi és vendégegyüttesek, művelődési egyesületek is bemutatkoztak.

Weifert Napok
Pancsova

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.