Ugrás a tartalomra
Érkeznek a zarándokok
Pannon RTV

Zarándokolni jó!

2019-02-10
10:58
2019-02-10
17:53
Forrás
Pannon RTV
Mintegy hatvanan vettek részt tegnap este a kelebiai zarándokbálon.

A találkozónak elsősorban közösségépítő szerepe van. A zarándoklatok pedig idén sem maradnak el. Szlovénia és Bajorország lesz a fő úti cél.

Beszélgetnek a zarándokok

Jó hangulat és finom falatok mellett emlékeztek vissza a kelebiai plébánia zarándokai az elmúlt évek utazásaira a Márton Áron Közösségi Házban. Jelena Kolster márt több éve részt vesz a plébánia által szervezett utakon. „Zarándokutakra leginkább 3-4 alkalommal megyek egy évben. A nagyobb utakon mindig ott vagyok, és azért szeretek menni, mert elsősorban szép dolgokat látunk és mindent elmagyaráznak. Amit látok, azt nem csak úgy nézem, hanem tudom is, hogy mit látok.”

Gazdag teríték

Tóth Borisz utazásszervező elmondta, idén is számos programmal készülnek és sokak által még fel nem fedezett helyszínekre látogatnak el. „Zarándoktársainkkal idén Szlovéniába, illetve Bajorországba fogunk majd zarándokolni. Bajorországban, konkrétan Altöttingbe, és hét napon keresztül Bajorország számos nevezetességét tekintjük meg a pünkösdi ünnepek alkalmán. A fiatalokkal pedig Taizébe látogatunk el júliusban.”

Fogadják a vendégeket

Nagy volt a sürgés-forgás a konyhában is. Egyebek mellett nyírségi gombócleves, sertéssült és a hájas kifli is a farsangi terítékre került. Paskó Csaba kelebiai plébános elmondta, a zarándokbál lehetőséget ad arra, hogy az emberek ismerkedjenek és mélyebbre fűzzék a már meglévő barátságokat. „Farsang van, és a farsang ideje arról szól, hogy az emberek jól érezzék magukat. Finom falatok mellett mulassanak és ismerkedjenek. Minden egyes találkozónak közösségépítő jellege van. Az emberek kerüljenek közelebb egymáshoz, hiszen majd pár hónap múlva együtt fognak utazni.”

Farsangi hangulat

A farsangi zarándokbált harmadik alkalommal rendezték meg, és a tervek szerint az elkövetkező években is megtartják.

zarándok
bál
Kelebia

Most

Népszerű