Ugrás a tartalomra
játszanak
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Zene, tánc, arcfestés, kézműves foglalkozások

2018-06-02
14:38
2018-06-02
17:42
Forrás
Pannon RTV
Gyereknapot szervezett ma Szabadka főterén a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata.

A gyerekek elsajátíthatták az elsősegélynyújtás alapjait, valamint játszhattak angolul és németül is. A kilencedik alkalommal megszervezett eseményen minden arra járó kisgyerekes család részt vehetett.

Az arcfestők asztala volt a legnépszerűbb a gyerekek körében. Laura pillangó szeretett volna lenni, mert mint mondta, az az álma, hogy repüljön egyszer.

A négy és fél éves János gepárddá szeretne változni, és ahogyan mondta, 115-tel futni. A varázspálca az arcfestés, és máris mehet vadászni.

A szabadkai főtér fáinak lombjai alatt az MTTK hallgatói és tanárai foglalkoztatták kicsiket.

Tóth Laura, főkoordinátor: „Tíz bázissal kedveskedtünk a gyermekeknek. Matematikai bázisok vannak, zenés, népműves bázisaink, táncos, tudós bázisunk is van. A legközkedveltebb az arcfestő bázisunk jelen van idén is, úgyhogy reméljük, hogy jó lesz, és jól fogják érezni magukat a gyerekek a mai napon.”

Az eseményt már kilencedik éve szervezték meg a kicsik nagy örömére. A program a tartományi felsőoktatási titkárság támogatásával valósult meg.

Szabadka
gyereknap

Kapcsolódó tartalmak

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.