Ugrás a tartalomra
játszanak
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Zene, tánc, arcfestés, kézműves foglalkozások

2018-06-02
14:38
2018-06-02
17:42
Forrás
Pannon RTV
Gyereknapot szervezett ma Szabadka főterén a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata.

A gyerekek elsajátíthatták az elsősegélynyújtás alapjait, valamint játszhattak angolul és németül is. A kilencedik alkalommal megszervezett eseményen minden arra járó kisgyerekes család részt vehetett.

Az arcfestők asztala volt a legnépszerűbb a gyerekek körében. Laura pillangó szeretett volna lenni, mert mint mondta, az az álma, hogy repüljön egyszer.

A négy és fél éves János gepárddá szeretne változni, és ahogyan mondta, 115-tel futni. A varázspálca az arcfestés, és máris mehet vadászni.

A szabadkai főtér fáinak lombjai alatt az MTTK hallgatói és tanárai foglalkoztatták kicsiket.

Tóth Laura, főkoordinátor: „Tíz bázissal kedveskedtünk a gyermekeknek. Matematikai bázisok vannak, zenés, népműves bázisaink, táncos, tudós bázisunk is van. A legközkedveltebb az arcfestő bázisunk jelen van idén is, úgyhogy reméljük, hogy jó lesz, és jól fogják érezni magukat a gyerekek a mai napon.”

Az eseményt már kilencedik éve szervezték meg a kicsik nagy örömére. A program a tartományi felsőoktatási titkárság támogatásával valósult meg.

Szabadka
gyereknap

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.