Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

100 éves a Vajdasági Vadászszövetség

2022.12.08
15:11
2022.12.08
20:33
Forrás
Pannon RTV
A jubileumi évforduló alkalmából megnyitották Újvidéken a Vadászszövetség múzeumát.

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke az évforduló kapcsán elmondta: Vajdaság jövőre több pénzt tervez fordítani a vadászatot érintő programok megvalósítására. Hozzátette azt is, hogy a jövőben még többet kellene foglalkozni a Vajdaság területén lévő vadászattal kapcsolatos létesítmények karbantartásával.

„Készek vagyunk rendkívüli anyagi forrásokat elkülöníteni arra, hogy minden vadászház, létesítmény esetében, amiket nem csak hazai, hanem külföldi vadászok is látogatnak, minőségbeli felújításokat vigyünk véghez. Remélem támogatják ezt a kezdeményezésemet, amit Vladimir Galić tartományi környezetvédelmi titkár is szorgalmaz. Meglátogatván ezeket a vadászházakat, vadászterületeket, láttam, hogy van elég tér arra, és biztos vagyok benne elég erőnk is van hozzá, hogy anyagi források által felújítsuk ezeket a létesítményeket és javítsunk a minőségükön annak érdekében, hogy versenyképesek legyünk a körülöttünk lévő országokban található vadászházakkal, vadászterületekkel és minden mással.”

Vajdasági Vadászszövetség
Újvidék
múzeum
Igor Mirović
vadászat
Vajdaság

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.