Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanovic

100 ezer oltás érkezett, Szerbia továbbra is élen a vakcinációban

2021.03.01
07:04
2021.03.01
23:09
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV, Tanjug
100 ezer orosz Szputnyik V koronavírus elleni védőoltás érkezett vasárnap késő este Szerbiába.

A szállítmány érkezését Aleksandar Vučić szerb államfő és Alekszandr Bocan-Harcsenkó, Oroszország szerbiai nagykövete várta a belgrádi Nikola Tesla repülőtéren. A vakcinákat a reptérről a Torlak Intézetbe szállították, ahonnan ma már az oltópontokba kerülnek. Az, hogy ismét érkezett az orosz koronavírus elleni védőoltásból, a két ország jó együttműködésének igazolása - mondta a helyszínen Aleksandar Vučić. A szerb elnök beszélt az orosz vakcina szerbiai gyártásáról is. Elmondta, a gyártás még az év vége előtt megkezdődhet az országban. Ma egyébként további védőoltás szállítmány jön, összesen 58 500 Pfizer/BioNTech vakcina, március ötödikén pedig még 500 ezer kínai gyártmányú Sinopharm oltás.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Év vége előtt már elkezdhetjük az orosz vakcina gyártását Szerbiában. Ez hosszú távon megoldaná a problémáinkat, és ez azt jelentené, hogy sikerrel jártunk, mert a koronavírus nem fog elmúlni, a koronavírus nem fog eltűnni. Csak rendszeresen és egyszerűbb módon kell oltanunk, vagyis a beszerzés nem jelenthet számunkra problémát. Ez egy olyan valami lenne, amit könnyedén megoldanánk. Tehát ez egy nagy és nehéz feladat. Végtelenül hálás vagyok az orosz barátainknak.”

Szerbia második helyen áll Európában az egymillió lakosra jutó oltások arányát tekintve, világviszonylatban pedig a hatodik. Az országban eddig 1 millió 436 ezer 682 adag vakcinát használtak fel, és ebből 511 999-en már megkapták valamely oltóanyag mindkét dózisát. 

Szputnyik V vakcina
Szputnyik V
oltás
koronavírus elleni védőoltás

Most

12:08

Holnap rajtol a Szerbia Open

Az ATP 250-es kategóriába tartozó belgrádi salakos tenisztorna legnagyobb sztárja természetesen a hazai színekben szereplő Novak Đoković lesz.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!