Ugrás a tartalomra
Fonet

17.00 – 5.00 – Elkezdődött a meghosszabbított kijárási tilalom

2020-03-22
16:55
2020-03-22
17:58
Forrás
Szerbiai RTV
Ma lépnek életbe a legújabb szigorítások a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében.

A 65 év felettieknek egyáltalán nem szabad elhagyni otthonukat, kivéve vasárnap reggel 3 és 8 óra között, amikor bevásárolhatnak.

A kijárási tilalmat csak sürgős egészségügyi okok miatt lehet megszegni, vagy külön munkaengedéllyel lehet mozogni.

A házi kedvenceket este 8 és 9 óra között lehet sétáltatni, legfeljebb 20 percig, 200 méteres távolságban a lakhelytől és nem csoportosan.

Az egészségügyi maszkok árát 120 dinárban maximalizálták.

A kijárási tilalom meghosszabbítása miatt, amely 17 órától másnap reggel 5 óráig van érvényben, változott az üzletek nyitvatartási ideje. A szupermarketek és az üzletláncok eladási egységei reggel 7-től délután 3-ig dolgoznak. Egyes gyógyszertárak és a kisebb vegyesboltok is legfeljebb 16 óráig tartanak nyitva. A szerbiai koronavírus-járvány miatt zárva vannak a kávézók, éttermek és bevásárlóközpontok, az ételek házhoz szállítása viszont engedélyezett.

Az illetékesek ezentúl minden nap 15 órától tartanak tájékoztatót.

A szerb kormány még egyszer arra kért mindenkit, hogy tartsák be a szigorításokat, mert csak így együtt tudjuk leküzdeni a vírust.

kijárási tilalom
koronavírus
nyitvatartás

Most

12:29, Frissítve: 12:56

Hogyan védekezzünk a kánikula ellen?

Az idei év legmelegebb napja előtt állunk. Ma bőven 30 fok felett lesz a hőmérséklet. Holnap is folytatódik a kánikula, szombat este azonban markáns hidegfront érkezik, záporokkal, zivatarokkal.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.