Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

20 éves a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia

2021.10.14
21:51
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium november 18-21. között rendezi meg a 20. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciát.

Ezen a konferencián olyan vajdasági egyetemek és főiskolák hallgatói, valamint 35 évesnél fiatalabb doktoranduszok, illetve kutatók vehetnek részt, akik be szeretnék mutatni az önálló kutatásukra épülő, tevékenységüket dokumentáló, magyar nyelvű pályamunkájukat.

Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Az idei VMTDK-ra 113 többnyire vajdasági hallgató jelentkezett, de mint minden évben, idén is érkeznek Magyarországról, Romániából és Szlovákiából is fiatalok.

A hallgatókat a rezümé, vagyis az összefoglaló megírásában, illetve a kutatói munkában, a publikáció és a prezentáció előkészítésében felkészítő tanárok, mentorok segítik, akik a jelentkező felsőoktatási tanulmányaival azonos vagy rokon szakterületen tudományos titulussal, oktatói-kutatói kinevezéssel rendelkeznek.

Pannon RTV/Hoffmann Artúr - archív

A konferencia szakmai színvonalának biztosítása és a díjak odaítélése és kiosztása a mintegy 50 tagú tudományos bizottság feladata, amely vajdasági és részben külföldi egyetemi tanárokból, kutatókból áll.

Vajdasági Magyar Diákköri Konferencia
VMTDK

Most

08:20, Frissítve: 10:08

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.