Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

2454 új fertőzött, 1057-en kórházban

2021.08.26
15:36
2021.08.26
16:02
Forrás
Covid19.rs, Szerbiai RTV
Tovább romlott a koronavírus-helyzet Szerbiában az elmúlt 24 órában. 2454 újabb személy tesztje lett pozitív a több mint 14 ezer elvégzett elemzésből.

További hét beteg halt bele a fertőzés szövődményeibe, a járvány szerbiai megjelenése óta így már összesen 7240-re emelkedett az elhunytak száma. Kórházban 1057 pácienst ápolnak, közülük 58-an kritikus állapotban vannak, mesterségesen lélegeztetik őket.

Szerbiában növekszik a koronavírussal megfertőződött gyermekek száma is. Elsősorban azok a fiatalok fertőződnek meg, akik még nem vették fel a védőoltást, ezért a szülőknek is el kell gondolkodniuk azon, hogy beoltassák gyermekeiket – fogalmazott Vladislav Vukomanović, az egyik belgrádi gyermekklinika vezetője a Szerbiai RTV műsorában. Az iskolába indulás szociológiai szempontból helytálló, viszont félő, hogy a tanév kezdetével a fertőzött gyermekek száma is emelkedik majd. Habár engedélyezték a 12 évnél idősebb gyermekek oltakozását, a folyamat lassú. A szülőket is fel kell világosítani, hogy nem lehet előrelátni, hogy a fertőzött gyermeknek milyen súlyosságú tüneteik lesznek – magyarázta Vukomanović.

koronavírus
koronavírus-járvány

Most

08:20, Frissítve: 10:08

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.