Ugrás a tartalomra
Pixabay/12019

247 külhoni magyar fiatal jeletkezett a Jó tanuló, jó sportoló felhívásra

2020-09-22
14:20
2020-09-22
14:27
Összesen 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra.

A kiírás a 2020 az erős magyar közösségek éve tematikus év részét képezi. Célja, hogy megtalálják és bemutassák azokat a külhoni fiatalokat, akik a tanulás mellett valamely sportág területén is kiemelkedő teljesítményt értek el, ezáltal példaként szolgálhatnák saját közösségük és az összmagyarság számára.

A felhívásra 2020. augusztus 31-ig lehetett jelentkezni a kiváló tanulmányi átlag és kimagasló sporteredmények igazolásával. A pályázatra mind a hat külhoni régióból érkeztek jelentkezők, Vajdaságból 40.

A pályázók között a legnépszerűbb sportág a labdarúgás volt, de sokan jelentkeztek a sí, a tenisz, az atlétika, a jégkorong, az úszás és a karate területén elért kiváló eredményekkel is. A felhívásra 8 és 24 év közötti diákok pályáztak, a jelentkezők átlagéletkora 14 év.

A pályázatok értékelése már zajlik, az ünnepélyes eredményhirdetésre az év végéig kerül sor. A legjobban szereplő jelentkezők – régiónként egy fő – „Az év külhoni magyar jó tanulója, jó sportolója” címben és fejenként 300 ezer forint összegű pénzjutalomban részesülnek.

Jó tanuló
jó sportoló
felhívás
külhoni magyar

Most

13:58

Ana Brnabić ismertette az új kormány céljait

Ana Brnabić szerb kormányalakító ma délelőtt a parlamentben ismertetett expozéjában hangsúlyozta, hogy az új kabinet a politikai és a gazdasági folytonosság kormánya lesz. Hat célt emelt ki, ezek közül a polgárok egészségét nevezte a legfontosabbnak.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.