Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanović

265 új koronavírusos - a szabadban is ajánlott a maszk Szerbiában

2020-10-16
15:48
2020-10-16
17:18
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Nyílt térben is ajánlott maszkot viselni Szerbiában, a helyi önkormányzatok pedig a továbbiakban nem adhatnak ki engedélyeket a tömeges gyülekezésekhez - döntött a válságstáb.

265 új koronavírusos esetet regisztráltak Szerbiában az elmúlt 24 órában és két személy vesztette életét a kór szövődményeiben. A szerbiai válságstáb újabb intézkedésekről döntött annak érdekében, hogy csökkentsék a napi fertőzöttek számát. A helyi önkormányzatok is szigorítanak a válságstáb döntése értelmében.

Az elmúlt napokban jelentősen nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Újabb ajánlásokat tettek, valamint újabb szigorításokat vezettek be a járvány terjedésének visszaszorítása érdekében. Ennek értelmében mostantól erősen ajánlott a maszk viselése nyílt térben, zárt térben pedig továbbra is kötelező.

Dr. Darija Kisić Tepavčević, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese bejelentette, a belgrádi Aréna hétfőtől ismét koronavírus-fertőzött betegeket fogad, ugyanis a szerb fővárosban jelentősen nőtt a koronavírusos esetek száma: „Ami a maszkviselést illeti az országunkban, zárt térben feltétlenül szükséges, és nyílt térben is, abban az esetben, ha sorban állnak, és nem tudják tartani a szükséges távolságot, nem tudják tartani a másfél métert a többi embertől. Például, amikor a sorban állnak. A szakemberek javaslata természetesen az, hogy nyílt térben is viseljenek maszkot.” 

A válságstáb tagjai arról is határoztak, hogy a helyi önkormányzatok nem adhatnak ki a továbbiakban engedélyt tömeges gyülekezésre. A belgrádi Aréna pedig hétfőtől ismét koronavírusos betegeket fogad, a szerb fővárosban ugyanis jelentősen nőtt a fertőzött személyek száma.

Dr. Darija Kisić Tepavčević, igazgatóhelyettes, Batut Közegészségügyi Intézet: „Az elmúlt néhány napban 200 felett van a napi fertőzöttek száma az országban. Látjuk, hogy a környező országokban sokkal rosszabb. Horvátországban pénteken több mint ezer fertőzöttet regisztráltak. De nem ez kell, hogy legyen a vigaszunk, hogy valamelyik másik országban rosszabb. Mi megmutattuk, hogy bírjuk, megmutattuk, hogy felelősségteljesek és lelkiismeretesek vagyunk.”

Dr. Darija Kisić Tepavčević újságírói kérdésre elmondta, egyelőre nincs arra vonatkozó döntés, hogy az oktatási intézmények online tanításra térnének át november elsejétől. A járványügyi szakember kiemelte, ez nem csak a napi fertőzöttek számától függ, hanem attól is, hogy konkrétan az oktatási intézményekben is terjed-e a vírus.

maszk
nyílt tér
szabadban
viselni
válságstáb
Szerbia
intézkedés

Most

21:38, Frissítve: 21:44

Đoković negyeddöntős Bécsben

Novak Đoković bejutott a negyeddöntőbe a bécsi keménypályás férfi tenisztornán, miután 7:6 (13-11), 6:3-ra legyőzte a horvát Borna Ćorićot.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.