Ugrás a tartalomra
Pixabay

300 ezer dináros támogatás az első gyermek után?

2020-02-14
10:47
Forrás
Szerbiai RTV
Növelnék az első gyermek után járó egyszeri támogatás összegét Szerbiában.

Erről beszélt ma a Szerbiai Rádió és Televízió vendégeként Slavica Đukić Dejanović. A népesedési politikus elmondta, az elképzelésük szerint az első gyermek után járó összeg akár 300 ezer dinár is lehetne. A második gyermek után pedig 5 éven keresztül járna havonta 10 ezer dinár - magyarázta a miniszter. További újítás lenne még, hogy az ötödik gyermek 10 éves koráig kapna a család havi 18 ezer dinárt. A beszélgetésben ugyan nem hangzott el, hogy konkrétan ezek a javaslatok mikortól lépnének hatályba, de a tárcavezető úgy fogalmazott még az idén sor kerülhet az emelésre. Jelenleg az első gyermek után 100 ezer dinár támogatást kapnak a szülők Szerbiában.

támogatás
első gyermek
Szerbia
népesedési politika

Most

20:40, Frissítve: 20:51

Fásítsunk, zöldítsünk otthon is!

A szokatlanul enyhe februári időjárás miatt már most javában zajlik a munka az észak-bácskai határban és a homokvidéki gyümölcsösökben és szőlőskertekben is.
19:37

Elődöntős Đoković a dubaji tenisztornán

A világelső Novak Đoković két sima játszmában, 6:2, 6:2-re megverte az orosz Karen Hacsanovot a dubaji keménypályás ATP 500-as tenisztorna negyeddöntőjében, és ezzel bejutott az elődöntőbe.

Népszerű