Ugrás a tartalomra
Pixabay

300 ezer dináros támogatás az első gyermek után?

2020-02-14
10:47
Forrás
Szerbiai RTV
Növelnék az első gyermek után járó egyszeri támogatás összegét Szerbiában.

Erről beszélt ma a Szerbiai Rádió és Televízió vendégeként Slavica Đukić Dejanović. A népesedési politikus elmondta, az elképzelésük szerint az első gyermek után járó összeg akár 300 ezer dinár is lehetne. A második gyermek után pedig 5 éven keresztül járna havonta 10 ezer dinár - magyarázta a miniszter. További újítás lenne még, hogy az ötödik gyermek 10 éves koráig kapna a család havi 18 ezer dinárt. A beszélgetésben ugyan nem hangzott el, hogy konkrétan ezek a javaslatok mikortól lépnének hatályba, de a tárcavezető úgy fogalmazott még az idén sor kerülhet az emelésre. Jelenleg az első gyermek után 100 ezer dinár támogatást kapnak a szülők Szerbiában.

támogatás
első gyermek
népesedési politika

Most

14:30, Frissítve: 15:26

Marad az őszies idő

A napokban nem számíthatunk felmelegedésre. Szeles és esős napok elé nézünk. A hétvége hozhat melegfrontot akár 26 fokos csúcshőmérséklettel.
13:43, Frissítve: 14:09

Városiasodik a vadvilág

Egyre több nem háziasított állat él emberközelben - derül ki egy nemzetközi tudományos felmérés eredményéből.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.