Ugrás a tartalomra
Pixabay

Akinek azonnal műtétre van szüksége, egy napot sem vár

2023.01.28
13:14
Forrás
Szerbiai RTV
Évente 2500-3000 műtétet végeznek a belgrádi idegsebészeti osztályon - nyilatkozta Miloš Joković.

A Szerbiai Klinikai Központ Idegsebészeti Osztályának igazgatója elmondta, a betegek átlagosan 15-20 napot várnak az operációra, a sürgős eseteket azonban várólista nélkül megműtik. Az elmúlt években megnőtt a betegek száma, főként a rosszindulatú betegségek gyakorisága miatt, valamint egyre többen szorulnak gerincműtétre is - emelte ki a szakember.

idegsebész
idegsebészet
Szerbiai Klinikai Központ

Most

15:02

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 15:09

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.
13:58

Némi orosz előny Bahmutnál

Az orosz erők némi előnyt szereztek a keleti csatatéren, Bahmut városában, de súlyos árat fizettek ezért, amely emberéletekben mérhető – közölte a kijevi vezetés csütörtökön, részleteket azonban nem közöltek.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.