Ugrás a tartalomra
Székely Nemzeti Tanács

Aláírásgyűjtés a nemzeti régiók védelmében – május 7-e a határidő

2020.05.02
15:21
2020.05.04
17:30
Forrás
Pannon RTV
Még 5 nap áll rendelkezésre arra, hogy aláírjuk a nemzeti régiók védelméről szóló kezdeményezést - hívta fel a Székely Nemzeti Tanács indítványozására a figyelmet Pásztor István a Facebook-oldalán.

A kezdeményezést online is támogatható. Az űrlapot ide kattintva érhetik el.

Az akció célja, hogy a nemzeti kisebbségek védelme kiemelt helyet kapjon. A VMSZ elnöke hozzátette, egymillió aláírásra lenne szükség. Ez egy magyar ügy, és felelősek vagyunk egymásért. Tisztelnünk kell egymás erőfeszítését - mondta Pásztor István. Elektronikus formában a nemzetiregiok.eu, illetve az irdala.hu weboldalakon keresztül lehet aláírni.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke: „Azért is fontos, mert asztalra helyezi, az Európai Bizottság asztalára teszi az őshonos kisebbségek kérdését. Lehetőséget teremtve arra, hogy közvetlenül brüsszeli forrásból a nemzeti kisebbségek által lakott területek fejlesztési forrásokhoz jussanak. Ez azért is fontos, mert elősegíti a szülőföldön való boldogulásunkat. Én ebben a pillanatban csatlakoztam ehhez a kezdeményezéshez. Szeretnék mindenkit megkérni arra, akinek van magyar állampolgársága és Vajdaságban él, vajdasági magyarként csatlakozzon hozzám. Pár másodpercig tart csak az egész folyamat. Azt szeretném kérni, hogy mutassuk meg, hogy fontosak számunkra a nemzeti ügyek.”

Székely Nemzeti Tanács
aláírásgyűjtés
nemzeti régiók védelme
Pásztor István
nemzet

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 13:00

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.