Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Aláírták az energiahatékonyság növelésére vonatkozó szerződéseket a nyertes önkormányzatokkal

2021.06.25
15:48
Forrás
Szerbiai RTV
Aláírták az energiahatékonyság növelésére vonatkozó szerződéseket a helyi önkormányzatokkal, amelyek elnyerték a támogatást - nyilatkozta Zorana Mihajlović Kraljevóban.

A szerb energetikai miniszter hozzátette, ezeknek a megállapodásoknak a célja egyebek mellett a villamosenergia és a hőfogyasztás csökkentése. Mihajlović szerint ez az első lépés a tudatos energiafelhasználás felé, ugyanis a szerbiai háztartásokban átlagosan 40 százalékkal több energiát fogyasztanak, mint más országokban.

A pályázat kritériumait 67 helyi önkormányzat teljesítette, számukra eddig egymilliárd dinárt különítettek el. A nyertes önkormányzatok nevében Kraljevo, Užice, Medveđa, Boljevac, Valjevo és Mitrovica képviselő írták alá a szerződéseket.

helyi önkormányzat
energiahatékonyság
nyílászáró
pályázat
szerződés

Most

08:30, Frissítve: 08:38

Átadták a Ljudevit Mičatek-díjat

Az idén Suzana Kujundžić Ostojić, a Bunyevác Nemzeti Tanács elnöke vehette át a Ljudevit Mičatek tartományi elismerést, amit az emberi és kisebbségi jogok területén elért kiemelkedő eredményekért ítélnek oda.
20:28, Frissítve: 20:35

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű