Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Álláskeresési technikákat mutattak be a VM4K-ban

2022.01.18
10:40
2022.01.18
16:53
Forrás
Pannon RTV
Karriertervezés és pályaorientáció címmel új képzést indított a szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ.

Az első bemutatkozó képzésen az álláskeresési technikákról, az önéletrajz és a motivációs levél rejtelmeiről, sőt önismereti témákról is hallhattak az érdeklődők. Az ingyenes tréningre az általános- és középiskolások mellett a felnőtteket is várta a VM4K csapata.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Hogyan teljesítsünk jól egy állásinterjún, hogy írjunk magunkról célratörő önéletrajzot, vagyis CV-t, amely majd ajtót nyit az új munkahely előtt? Ezekre kérdésekre is választ kaphattak a képzésre ellátogatók.

Pijukovity Martin, egyetemista: „Azért jöttem erre a kurzusra, mert szeretnék tovább fejlődni az életben mindenben, az élet minden területén.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Az ingyenes, hiánypótló tréningre leginkább a középiskolások és az egyetemisták érdeklődtek a leginkább, de a felnőtteket is várta a VM4K csapata. A hétfői bemutató előadást követően három csoportban folyik a képzés.

Kosányi Tamás, képzési referens, VM4K, Szabadka: „Azok a fiatalok, illetve azok a munkakeresők, akik bizonyos információval, többletinformációval rendelkeznek, jelen esetben a képzést felölelő tematikával például, mindenképpen egy versenyelőnnyel indulnak másokkal szemben. Mi azt szeretnénk, ha a vajdasági fiatalok és azok, akik fontosnak tartják, hogy ezen a képzésen részt vegyenek, azok egy versenyelőnnyel a kezükben mehessenek Vajdaságban és próbáljanak a szülőföldön szerencsét.”

Sok gyakorlati elemből, tréningmódszerekből épült fel a tanfolyam, mondta Tancsik Richárd, a képzés vezetője.

„Próbálok egy olyan rendszert bevinni, illetve olyan elméleti tudást átadni nekik, hogy a gyakorlatban ezt tudják használni. Megtanulják azt, hogy melyik weboldalon tudnak például munkát keresni, hogyan keressenek, az adott szakmához megfelelően készítsék el az önéletrajzaikat, illetve megfeleljenek a különböző kihívásoknak, a munkaerőpiacnak, mert egyre nehezebb a munkaerőpiacon érvényesülni. A fő célom, hogy ezt valahogy áthidaljuk, illetve támpontot adjak.”

Mint tudjuk, a munkaerőpiacon óriási verseny folyik - mondták az előadáson. A szervezők egyébként a szabadkai munkaerőpiac nyújtotta lehetősekről is informálják a résztvevőket.

VM4K
Szabadka
munkakeresés
Kosányi Tamás

Most

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.