Ugrás a tartalomra

Anyagi és szakmai helyzetük javítását követelik a pedagógusok

2023.09.26
17:03
2023.09.26
17:09
Forrás
N1
A tanárok blokádja egy órán át tartott.

A pedagógusok egyes szakszervezetei anyagi és szakmai helyzetük javítására vonatkozó követeléseket nyújtottak be a szerb kormánynak, amivel véget ért a mai belgrádi tiltakozásuk. A pedagógusok benyújtották és megismételték a jobb munkakörülményekre, és a méltóbb életre vonatkozó követeléseiket. Ezt megelőzően, délben a parlament előtt gyülekeztek, ahonnan a kormányépület felé vették az irányt, majd benyújtották követeléseiket.

Emlékeztetőül: a pedagógusok az országos átlaggal megegyező pedagógusbért, az osztályfőnökök ösztönzésének emelését kérik, továbbá, hogy üljenek le, és vitassák meg az anyagi és szakmai helyzetüket. A belgrádi pedagógusok mellett Szerbia más városaiból is érkeztek tanügyi dolgozók busszal.

pedagógusok
tanárok
blokád
tiltakozás
szerb kormány

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.