Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Aratóünnepség Valkaisoron

2022.07.02
11:55
2022.07.02
15:55
Forrás
Pannon RTV
Idén is megtartották a valkaisori aratóünnepséget. A Sarlós Boldogogasszony napján megszervezett rendezvényre 11 csapat nevezett be. A résztvevőknek még a szeszélyes időjárás sem szegte kedvét.

Szokolai Éva már régóta kijár a hagyományos aratóünnepségekre.

Szokolai Éva, tag, Hagyományápolók Klubja, Szenttamás: „Évtizedek óta járunk aratni. Manapság kombájnnal aratnak, valamikor meg kaszával szedtük a markot, hajnalban csináltuk a kötelet, szép keresztet csináltunk, kereszt mellé raktuk. Ez egy élvezet, hogy ne felejtsék el a fiatalok, majd átadjuk nekik.”

Idén 11 csapat nevezett be az eseményre. A résztvevők többek között Felsőhegyről, Zentagunarasról, Szenttamásról és Törökfaluból érkeztek, de még a magyarországi Bogyiszló község is képviseltette magát. Habár az esős időjárás lehetetlenné tette, hogy a földeken megtörténjen a sarlós aratás, a résztvevők jókedvét ez sem szegte.

Papp Ferenc, főszervező: „24. aratóünnepségünk van most. Ezt én mikor kezdtek, akkor a nyolcadikkal kezdtem és azóta én szervezem. Elmúlt egy pár év. Azt tudom mondani, hogy az idősebb generációnak az ünnepe, vagyis ők vannak jobban érintve ezzel. Most a faluban az az igazság, hogy kevesen is vagyunk, vannak fiatalabbak. Voltak valamikor fiatalabb csapataink is, ma már nincsenek.”

Az ünnepség elmaradhatatlan része a sütemény-kiállítás is, amellyel a munkában megpihenő édesszájúaknak szeretnének kedveskedni a szervezők.

Valkaisor
aratóünnepség
Sarlós Boldogogasszony

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.