Ugrás a tartalomra
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljevic

Árvízben károsult házak javítását támogatja a szerb kormány

2021.03.04
21:25
2021.03.04
21:35
Forrás
Szerbiai RTV
250 millió dinárt különítettek el a célra.

A 2021 januárjában elárasztott házak javítását támogatja a szerb kormány. A mai döntés értelmében 250 millió dinárt különítettek el erre a célra. A pénzt vissza nem térítendő támogatásként használhatják fel a károsultak. Az érintett önkormányzatok azt állapították meg, hogy az áradások következtében 1400 családi ház sérült meg vagy ment tönkre, azok mértékétől függően öt kategóriát alakítottak ki.

A mai kormányülésen emellett elfogadták a mezőgazdasági tanácsadói tevékenység fejlesztésére vonatkozó program meghatározásáról szóló rendeletet is, amellyel a szaktanácsadás fejlesztését szeretnék elérni.

árvíz
károsultak
szerb kormány

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.