Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Átléptük az egymilliót

2020-12-13
12:16
2020-12-13
17:04
Forrás
Pannon RTV
Ismét jótékonysági gyűjtést szerveztek Pál Gajódi Olivér gyógyulásáért, ezúttal Bajmokon, a helyi piacon. Az SMA-1-ben szenvedő kisfiú gyógyszere mintegy 2,3 millió euróba kerül. Az eddig összegyűjtött pénz értéke átlépte az 1 millió eurót.
Pannon RTV/Kovács Róbert

A bajmoki származású Pál Gajódi Olivér gerinc eredetű izomsorvadásban szenved, december 17-én lesz egyéves, a gyógyszert legkésőbb kétéves koráig kell megkapnia.

Sokan látogattak el vasárnap délelőtt Bajmokra, hogy segíthessenek Pál Gajódi Olivér gyógyulásában. Forralt bort, teát, hot-dogot és kézműves termékeket vásárolhattak az adományozók. Az eseményen több mint 157 ezer dinár gyűlt össze a nap folyamán. 

Molnár Károly, Bajmok: „Szerintem attól nagyobb szerencse nincs, ha egy gyerek egészséges, ha egy gyerek tud szaladni, ha egy gyereknek tudunk örülni. Mi azt szeretnénk Bajmokon, hogy a kisfiúnak a szülei is épp úgy örüljenek a gyerekeinek, épp úgy karácsonyozzanak, mint ahogy mi szoktunk.”

Hollósi Verona, Bajmok: „Ahol birok segítek, bárkinek a gyerekén, de főleg, ha bajmokiról van szó.”

Bálint Lukács Mónika, az esemény egyik szervezője elmondta, nagyon erős az összefogás Bajmokon. Több szervező is házról házra ment hirdetni a vasárnapi akciót.

Bálint Lukács Mónika, szervező: „Bajmoki az Olivér is, mindannyian itt, a faluban ismerjük a szüleit, a nagyszüleit, valahol azért külön szívügyünk az, hogy segítsünk Olivérnek.”

Bálint Lukács Mónika, kiemelte, reméli, hogy hamarosan több nagyobb cég is csatlakozik az adománygyűjtéshez, és Olivér végre megkaphatja a kezelést. Aki szeretné támogatni a kisfiút a gyógyulásban, az minden információt megtalál az Olivér - SMA baby Facebook-, illetve a budihuman.rs weboldalon.

Bajmok
Olivér
Pál Gajódi Olivér
gyűjtés
akció
piac

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 17:24

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.