Ugrás a tartalomra
munkálatok a gimin
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Augusztusban befejezhetik a Zentai Gimnázium felújítását

2018-07-31
13:54
2018-07-31
16:10
Forrás
Pannon RTV
Amennyiben minden a tervek szerint alakul, szeptember elsejéig a külső burkolat és a tantermek felújítását is befejezik. Szeptembertől a diákok már a renovált épületben folytathatják a tanulmányaikat.

A 2017/2018-as tanév őszi félévének nagy részében a diákok még a Zentai Gimnázium épületében tanulhattak. Vajda Noémi másodikos gimnazista már nagyon várja, hogy tanulótársaival ismét a gimnázium épületébe járhasson. Vajda Noémi, tanuló, Zentai Gimnázium: „Igazából nagyon szeretnék már visszajönni. A fél év alatt, amíg ide jártam nagyon megtetszett az épület. Ez egy karakteres épület Zentán. Már 106 éves tudtommal. Nagyon ráfért a renoválás.”

munkálatok az épületen

Perpauer Attila Zenta Község Tanácsának oktatással és művelődéssel megbízott tagja elmondta, a felújítási munkálatok hamarosan véget érnek. A renoválás után egy műszaki ellenőrzés következik, de azt követően az iskola csaknem 950 diákja visszaköltözhet az épületbe. Perpauer Attila, oktatással és művelődéssel megbízott tag, Zenta KT: „A Zentai Gimnázium felújítása folyamatban van. A magyar kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságán keresztül igényelt támogatásból végzett hozzáépítés szinte kész van. Ott a kert rendezése folyik. Teljesen elkészült a hat tanterem az étkezővel együtt. A másik felújítás, amit a szerb kormány támogat, a terveink szerint szeptember elsejére teljesen el fog készülni.”

A Zentai Gimnázium épületén jelenleg is folynak a felújítási munkálatok. A munkások az épület külső burkolatát állítják helyre. A szerb és a magyar kormány által biztosított támogatások összege több mint 200 millió dinár – mondták el az illetékesek.

Zenta
gimnázium
felújítás

Most

17:31

Szibériában is meleg volt a június

Rekordmagas volt a júniusi átlaghőmérséklet a szibériai sarkvidéken - ez derül ki az Európai Unió Földet és a klímaváltozást megfigyelő kutatóprogramjának adataiból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.