Ugrás a tartalomra

Autós, illetve biciklis gyerekülésre pályázhatnak a magyarcsernyeiek

2022.10.02
09:02
Forrás
Magyar Szó
A magyarcsernyei önkormányzat saját forrásokból biztosítja a támogatást.

A magyarcsernyei önkormányzat közzétette, hogy autós gyerekülésre az lehet jogosult, akinek gyermekei 2020. december 31-e után születtek. Bicikliülésre azok a szülők pályázhatnak, akiknek a gyereke elmúlt egyéves, de még nem töltötte be az 5. életévét. További feltételként szabták meg, hogy legalább az egyik szülőnek saját gépkocsival és állandó lakcímmel kell rendelkeznie a község területén.

A dokumentációt személyesen vagy postai úton lehet átadni. A postacím: Magyarcsernyei Önkormányzat, JNA 110., 23218 Magyarcsernye. A borítékokon fel kell tüntetni: „Za dodelu auto sedište bebe/dece” vagy a másik támogatás esetében „Za dodelu sedišta za vožnju dece biciklom”.

A pályázatokat a magyarcsernyei önkormányzat önerőből pénzeli.

gyerekülés
Magyarcsernye
pályázat

Most

13:49

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.
11:53, Frissítve: 11:58

Hagyományos disznótor Szajánban

A szajániak a koronavírus-járvány előtti évben szervezték meg az első hagyományos disznótort. A kényszerszünet után tegnap újra megtartották a rendezvényt a helyi önkéntes tűzoltó egyesület szervezésében.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.