Ugrás a tartalomra

Az 1956-os eseményekre emlékeztek Keviben

2020.10.21
13:22
2020.10.21
17:18
Forrás
Pannon RTV
Magasra tartja egy fa ott magát! ... Mert végig élte daccal a csatát - ezzel a címmel emlékeztek meg az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc eseményeiről Keviben.

Az ünnepi műsorban felléptek a helyi óvodások és kisiskolások, valamint a Móra István Művelődési Egyesület tagjai is. Bálint Brigitta óvónő elmondta, már ilyen kis korban igyekszik megismertetni a gyerekekkel a fontosabb nemzeti ünnepeket.

Bálint Brigitta, óvónő, Vadvirág tagozat, Kevi: „Ezt minden évben el szoktam mesélni nekik, ugyanúgy, mint a többi nemzeti ünnepünket, játékos formában, természetesen, hogy valamennyire megértsék. Fontosan tartom azt, hogy megemlítsük ezeket a nemzeti ünnepeket, hogy ezekbe a kicsi fejekbe már elültessük a kis magokat, hogy kihajtsanak, és ezek az ünnepek a számukra is fontosak legyenek a későbbiekben.”

Az ’56-os forradalom és szabadságharc a kisközösségeknek is nagyon fontos - mondta Perpauer Attila, a Móra István Művelődési Egyesület elnöke.

Perpauer Attila, elnök, Móra István Művelődési Egyesület, Kevi: „Össze tudunk jönni, közösen tudunk ünnepelni, együtt tudunk lenni – ezért fontos a közösségünk számára. Itt be tudnak mutatkozni az iskolások és óvodások, és a művelődési egyesület csoportjai is.”

Az eseményen felolvasták Czegledi Rudolf, Zenta polgármesterének ünnepi gondolatait is, amelyben leírja, hogy bármennyire is különböztek az emberek a forradalom előtt, 1956 egyik csodája éppen az volt, hogy egy pillanat alatt megteremtődött a valódi nemzeti egység.

Kevi
forradalom
megemlékezés
Móra István Művelődési Egyesület
Bálint Brigitta
Perpauer Attila
Czegledi Rudolf
Zenta

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.
13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.