Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az egységes gondolkodás 103 év után is magyar prioritás kell, hogy legyen!

2023.06.04
08:01
2023.06.04
16:56
Forrás
Pannon RTV
Moholon is fellobbant az összetartozás tüze. A Moholi Családok Egyesülete negyedik alkalommal szervezett ünnepséget a nemzeti összetartozás napja alkalmából.

Az összetartás és az összetartozás érzésére most jobban szükségünk van, mint bármikor, hiszen nemzetünk csak egységesen tud nagyot alkotni abban a világban, ahol egyre inkább a széthúzás dívik - emelték ki egyöntetűen a programon résztvevő

Az autodidakta történelemkedvelő moholi Gallusz Zsolt előadásával vette kezdetét az esemény, amelyben az előadó kifejtette, hogy követendő példa az anyaország jelenlegi, nemzetileg elkötelezett kormánya, hiszen, ahogyan fogalmazott bátor szívvel és épp ésszel áll ki a határon túli magyarság mellett.

„Ezen a napon elgondolkodunk a múlton és tanulunk belőle. Véleményem szerint ez a legfontosabb. Magam is bejártam Erdélyt, voltam az Úzvölgyben és utána voltam a csíksomlyói búcsún és ott megértettem, hogy mekkora áldozatokat hozott a nemzet, illetve milyen, amikor a magyar egy és egyet akar. Nem széthúzást, hanem egységet, egyet és akkor el tudja érni a kitűzött célokat.”

A magyarországi Rozványi Dávid és Török Tünde irodalmi összeállítása és a magyar őseink íjászatát bemutató interaktív program a fiatalok és az idősek körében is egyaránt nagy sikert aratott.

 A Moholi Családok Egyesülete immáron negyedik alkalommal szervezet programot a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.

Világos Tibor, a Moholi Családok Egyesületének elnöke kiemelte: „Mi már az elején is fontosnak tartottuk, most úgy néz ki, hogy egyre jelentősebb lesz ez a rendezvényünk. Minden évben próbálunk valamit hozzátenni, valamivel kibővíteni és az hát az idén elégedettségünkre nagyon sokan voltunk itt jelen.”

Az est folyamán valamivel nyolc óra után, ahogyan szerte a Kárpát-medencében, úgy Moholon is fellobbant az összetartozás tüze, amellyel a szervezők igyekeztek felhívni a figyelmet arra, hogy a közös gondolkodás 103 évvel a békediktátum után is a magyarság prioritása kell, hogy legyen.

nemzeti összetartozás napja
Mohol
Moholi Családok Egyesülete
Világos Tibor
Gallusz Zsolt

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.

Népszerű