Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az Európai Gyógyszerügynökség zöld utat adott emlékeztető oltásoknak

2021.10.05
07:41
Forrás
Euronews.com
Támogatja a koronavírus elleni emlékeztető vakcinák beadását az Európai Gyógyszerügynökség a Pfizer/BioNTech és a Moderna gyógyszercégek oltóanyagaiból.

A Pfizer tanulmányozása után a gyógyszerügynökség humán gyógyszerekkel foglalkozó bizottsága úgy foglalt állást, hogy az antitestek szintje emelkedett azoknál a 18 és 55 év közötti embereknél, akiknek az emlékeztető oltást körülbelül 6 hónappal a második adag után adták be. A bizottság szerint legyengült immunrendszerű betegeknek harmadik védőoltás legalább 28 nappal a második oltás után adható. Az uniós gyógyszerügynökség azt is közölte, hogy továbbra is figyelemmel kíséri az EU-ban használatra engedélyezett oltóanyagok hatékonysági adatait.

Európai Gyógyszerügynökség
Pfizer-BioNTech
Pfizer
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-féle vakcina
Pfizer-védőoltás
Pfizer/BioNTech
Moderna
koronavírus elleni védőoltás

Most

23:14, Frissítve: 23:28

Magabiztos győzelem Oslóban

A szerb labdarúgó-válogatott 2:0-ra nyert a norvégok ellen a Nemzetek Ligájában és ezzel biztosította a feljutást az A divízióba.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.