Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az Európai Gyógyszerügynökség zöld utat adott emlékeztető oltásoknak

2021.10.05
07:41
Forrás
Euronews.com
Támogatja a koronavírus elleni emlékeztető vakcinák beadását az Európai Gyógyszerügynökség a Pfizer/BioNTech és a Moderna gyógyszercégek oltóanyagaiból.

A Pfizer tanulmányozása után a gyógyszerügynökség humán gyógyszerekkel foglalkozó bizottsága úgy foglalt állást, hogy az antitestek szintje emelkedett azoknál a 18 és 55 év közötti embereknél, akiknek az emlékeztető oltást körülbelül 6 hónappal a második adag után adták be. A bizottság szerint legyengült immunrendszerű betegeknek harmadik védőoltás legalább 28 nappal a második oltás után adható. Az uniós gyógyszerügynökség azt is közölte, hogy továbbra is figyelemmel kíséri az EU-ban használatra engedélyezett oltóanyagok hatékonysági adatait.

Európai Gyógyszerügynökség
Pfizer-BioNTech
Pfizer
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-féle vakcina
Pfizer-védőoltás
Pfizer/BioNTech
Moderna
koronavírus elleni védőoltás

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.