Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Az Ifjúság Európa jövője

2019-09-27
12:04
2019-09-27
17:44
Forrás
Pannon RTV
Az Ifjúság Európa jövője elnevezésű nemzetközi projekt zárókonferenciáját tartották meg péntek délelőtt a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központban.

Kilenc ország csatakozott ehhez, célja pedig elsősorban az európai uniós tapasztalatcsere volt. A zárókonferencián a magyarkanizsai Beszédes József MMIK és a tatai Református Gimnázium csapata, illetve a szőgyéni ifjúság képviselői mutatkoztak be.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Azon országok közül, akik benne vannak ebben a programban, csak Szerbia nem európai uniós ország, a többiek mind azok. Ezáltal számunkra és főleg a fiataljaink számára ez a tapasztalatcsere hatványozottan fontos, hiszen ők úgy ismerhetik meg az Európai Unió rendszerét, lehetőségeit és az Európai Unióban való fiatalként való boldogulást és aktivitást, hogy közben még nem ennek a rendszernek a tagjai. Én bízom benne, hogy tudatilag előre fel tudnak erre készülni.”

Az Ifjúság Európa jövője
Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert

Most

21:47, Frissítve: 06:38

Előttünk a jégvédelmi szezon

A Közügyekben Bognár Pásztor Hajnalka, a Városi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácsosa elmondta, Szabadkán a tavalyról megmaradt jégvédelmi rakéták mellé idén újabb ötvenet vásároltak.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.