Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az óvodapedagógusokat sem kíméli a koronavírus

2020-12-01
15:45
2020-12-01
20:15
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény 33 óvópedagógusa van betegszabadságon a covid-19 vírusfertőzés, illetve a fertőzöttekkel való érintkezés miatt.

A munka zavartalan folytatása érdekében a múlt héten a városvezetés utasítást adott ki, amely szerint csak azok a gyermekek mehetnek óvodába, akiknek mindkét szülője nélkülözhetetlen a munkahelyén. Az intézmény óvodáiba járó gyermekek száma 1700-ra csökkent, az eddigi 4300 helyett, tehát a beírt gyerekek egyharmada megy oviba - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Veljko Vojnić, a Naša Radost műszaki igazgatója.

Pannon RTV

„Dolgozóink leginkább a családtagjaiktól fertőződnek meg. Az esetek 95 százalékában ily módon történt meg a fertőzés. Tehát előttük valamelyik családtag már kapcsolatba került a vírussal. Az óvópedagógusok fele éppen emiatt van karanténban, mert családtagjaik megbetegedtek. A 33 fertőzött dolgozónk másik fele pedig közvetlenül fertőződött meg. Ami a jelenlegi intézkedéseinket illeti, ezek azért nagyon fontosak, mert nem tudunk megfelelő szolgáltatást nyújtani a gyermekek teljes létszámának, mivel óvópedagógusaink az intézményen kívül megfertőződtek. Így kénytelenek voltunk új munkamódszert bevezetni, amellyel a városi közigazgatás rendeletét alkalmaztuk. Ez azt jelenti, hogy a szülők akkor hozhatják gyermeküket az óvodába, ha igazolásuk van arról, hogy jelenlétük nélkülözhetetlen a munkaadójuknál.”

Szabadka

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.
08:46, Frissítve: 11:22

Szerbiában megkezdődött a tömeges oltás

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.
08:29

Több falugazdászra lenne szükség Vajdaságban

Jelenleg húsz falugazdász és egy őket koordináló falugazdász dolgozik, így a tartomány magyarlakta vidékének 85–90 százaléka le van fedve, azonban ezt a számot bővíteni kellene - nyilatkozta évértékelő beszédében Nagy Miklós.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.