Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

„Ballag már a vén diák tovább, tovább”

2022.06.23
19:07
2022.06.23
20:30
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyes rendezvény keretében búcsúztak el iskolájuktól a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium negyedikes diákjai. Az intézmény 221 tanulója közül idén 53-an vettek búcsút a gimnáziumtól.

Az angol szakos Kerekes Anita a már nagy izgalommal tervezgeti tanulmányainak folytatását, a gimnáziumban szerzett élmények maradandóvá váltak számára: Az elmúlt négy évben nagyon sok mindenen mentünk keresztül, mint osztály és nagyon megható ez az ünnepség és szerintem nagyon sok emlékkel fogunk távozni ebből az iskolából, nyilván pozitív és negatívval is, viszont többségben vannak a pozitív élmények.

Pannon RTV/Huszár Dániel

A szintén angolos Bencsik Lea számára kinyílt a világ a gimnázium megkezdésével: Igazából én középiskolában nyíltam meg az emberek felé, akkor szabadultam fel. Ez az osztály nagyon jó környezet volt számomra és esélyt adott arra, hogy megismerjek olyan embereket, amilyen én vagyok és hogy együtt koncentrálhassunk a tovább tanulásra és szeptembertől sokan megyünk Budapestre. Én például pszichológiát fogok tanulni az ELTE egyetemen.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Az idei végzősök számára nagy kihívást jelentettek a gimnáziumban töltött évek, ugyanis a járványhelyzet nagyban megnehezítette a tanulmányaikat, valamint több élménytől és kirándulástól is megfosztotta a tanulókat - mondta Nagy Tibor az intézmény igazgatója: Meg kellett, hogy birkózzanak az új anyaggal tanárok és osztálytársak nélkül. Sok minden, ami jár a gyereknek, a kirándulások, közös bulik, karácsonyok, húsvétok, iskolanap, sportnap, azok az ő életükből sajnos kimaradtak, de mindez mellett megállták a helyüket és nagyon büszke vagyok rájuk. Ezt bizonyítja az, hogy több országos és nemzetközi versenyeken nemhogy részt vettük, hanem első helyet hoztak el, tehát örökítettük iskolánk hírnevét. Tehát minden nehézség ellenére ezek a gyerekek képesek voltak.

A kiüresedett és csendes osztálytermek nem maradnak sokáig betöltetlenül. Őszre már új diákok koptatják a padokat, akik angol, német, sporttagozatra és színművészeti és audiovizuális jelentkezhettek.

Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
ballagás

Most

17:14, Frissítve: 17:28

Hőség, vízpart, leégés

Az év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk térségünkben. Sokan a vízpartokon keresnek menedéket a kánikulában. Itt könnyebb elviselni a rekkenő hőséget, de több dologra is oda kell figyelnünk az egészségünk érdekében.
16:50, Frissítve: 17:02

Hiány helyett többlet

Vajdaság 2021-es költségvetésének a végrehajtásáról szóló jelentés volt a Tartományi Képviselőház ülésének a középpontjában. Az állami számvevőszék negyedik alkalommal adott pozitív véleményt a vajdasági büdzsé kiadásairól.
15:21, Frissítve: 16:37

Szépül a Róka tanya - épül a Róka Fest

Végéhez ért az Etnolife Egyesület alkotótábora, ahol több mint 30 fiatal építette és szépítette a noszai Róka Tanya udvarát. A tábor A fiatalok követik a hagyományokat elnevezésű határon átívelő IPA Projekt része.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.