Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács László

Bármilyen segítséget elfogad a szabadkai Úrfi család

2018-12-16
13:13
2018-12-16
17:25
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Úrfi család hat gyermeket nevel meglehetősen szerény körülmények között. A számlákat éppen, hogy ki tudják fizetni. Egyedül a családfő fizetéséből élnek.

A házban, amelyben jelenleg laknak, már nem maradhatnak sokáig.

Cserépkályhával fűt az Úrfi család. A gyerekek szobáját csak esténként melegítik fel, hogy a tüzelővel spórolhassanak, a konyhában azonban egyáltalán nem tudnak fűteni.

Úrfi Tímea:
„- Mit szeretsz csinálni?
- Játszani és tanulni.
- Mi a kedvenc játékod?
- Kockás rakosgatás.
- Neked van ilyened itthon?
- Igen. Fönt van a szekrény tetején.”

Úrfi Emesének csak egyetlen kívánsága van.

Úrfi Emese
„- Egy Barbie-babát.
- Ezt kérted karácsonyra most?
- Igen.
- Szeretsz iskolába járni?
- Igen.”

Az egyetlen segítséget a helyi közösségtől kapják, ahonnan meleg ételt hordanak - mondta el az anyuka. Kocsis Piroska hozzátette, a tél beköszöntével megfelelő cipőkre lenne szükségük a gyerekek számára, mert a régieket már kinőtték, de bármilyen adomány jól jönne a családnak.

Kocsis Piroska: „Csak azt tudom mondani, hogy bármi jól jön, amit csak kapunk. Legyen bármi: amit kapunk, szívesen elfogadjuk.”

A házat, ahol jelenleg élnek árulják, és márciusban költözniük kell. Mivel eddig nem kellett albérletet fizetniük, nagy segítség lenne, ha valaki biztosítani tudná számukra a lakhatást. De persze a legapróbb segítségnek is örülnek. A segíteni szeretne az Úrfi családnak, a 062/173-5369-es telefonszámon tudja megtenni, amelyen a családanya elérhető.

Szabadka
segély

Most

10:39, Frissítve: 13:09

Virágzik a tavaszi hérics

A száraz homok- illetve löszgyepek élénksárga tavaszi virága Közép-Bácskában csupán a Krivaja patak lipári völgyében található meg.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.