Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Illusztráció

Befejezték a Belgrád-Niš gyorsvasút projektjének környezeti és társadalmi hatástanulmányát

2022.08.07
09:51
2022.08.07
09:56
Forrás
Tanjug
Az ezzel kapcsolatos dokumentumokba be lehet tekinteni a Szerbiai Vasutak Infrastruktúrái, Niš városának és az EBRD honlapján - tudta meg a Tanjug.

A Belgrád-Niš gyorsvasút része lesz a 10-es közlekedési folyosónak. Már elkészült a Belgrád-Újvidék szakasz, az építkezés Szabadka felé folytatódik, azután pedig a fővárost kötik össze Nišsel olyan sínekkel, amelyeken 200 km/órával lehetséges közlekedni. A tervek szerint a Belgrádot Niš városával összekötő 243 km-es gyorsvasutat uniós támogatásokból és hitelekből építik majd ki.

Belgrád-Niš
gyorsvasút
hatástanulmány

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.
10:53, Frissítve: 10:59

Klári néni emléke előtt tisztelegtek

Vlasityné Zélity Klárára emlékeztek Moholon. Népdalaival hatalmas örökséget hagyott hátra, nagy hatást gyakorolt a vajdasági és a magyarországi kultúrára is. Egész napos programmal készültek a szervezők a nótafa tiszteletére.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.