Ugrás a tartalomra
Pixabay/StockSnap

Befolyásolta-e a születések számát a koronavírus-járvány?

2022.10.08
11:37
Forrás
Szerbiai RTV
Ennek kapcsán készített felmérést a Batut Közegészségügyi Intézet.

Eszerint a COVID-19 nem hatott ki látványosan a natalitásra - hívta fel a figyelmet dr. Aleksandar Stefanović nőgyógyász. A felmérés egy hét alatt készült el, több mint ezer 18 és 50 év közötti személy bevonásával. A kutatásban részt vevő nők 87 százalékánál a világjárvány nem volt hatással a szülésre vonatkozó döntésére, nyolc százalékuk halogatta a döntést, három százalék pedig úgy döntött, hogy hamarabb szeretne gyermeket. A válaszadók egy százaléka pedig azt válaszolta, hogy nem szeretne gyereket, pedig a járvány előtt szeretett volna. 

születésszám
koronavírus-járvány
Batut Közegészségügyi Intézet

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.