Ugrás a tartalomra
FoNet/TV Hram

Beiktatták a pravoszláv egyház nikšići-budimljai püspökét, Metodije Ostojićet

2021.09.26
12:40
2021.09.26
12:49
Forrás
Szerbiai RTV
Az eseményt a Đurđevi stupovi nevű kolostorban tartották.
FoNet/TV Hram

A ceremónián jelen volt Porfirije szerb pátriárka is, aki méltatásában egyebek között elmondta, az új püspök Szarajevóban született, ugyanakkor Montenegróban nevelkedett, és méltónak találja a feladat elvégzésére.

Metodije Ostojić egyébként közeli munkatársa volt Amfilohije Radović tavaly elhunyt pravoszláv püspöknek. A kolostor előtt nagy számú hívő gyűlt össze a szertartás idejére. Az eseményen jelen volt még mások mellett Zdravko Krivokapić montenegrói miniszterelnök is.

Metodije Ostojić
püspök
beiktatás

Most

14:25, Frissítve: 15:20

Csak a covid-betegeket fogadják a zöldkeresztben

Bezárt a szabadkai tüdőgondozó úgynevezett zöld része, a teljes épület a koronavírusos betegek kivizsgálására állt át. A döntést a rájuk nehezedő óriási nyomás indokolja, mint mondják, a személyzet már teherbírásának a határán van.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.