Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bemutatták az Örökségünk - Magyarkanizsai képeskönyv bővített kiadását

2022.05.25
17:57
2022.05.25
18:51
Forrás
Pannon RTV
Klamár Zoltán Örökségünk - Magyarkanizsai képeskönyv című alkotása második, bővített kiadásának bemutatójára került sor a magyarkanizsai József Attila Könyvtárban.

A kötet a magyarkanizsai épített örökséget dolgozza fel, mindezt képekkel és az adott épület rövid történetével kiegészítve. A könyvben helyet kaptak mások mellett a helyi épületek, szobrok és keresztek, valamint a temetők is. A mostani kötetben zömében régi képeslapokon keresztül láthatjuk viszont a település fontos tereit, épületeit.

Klamár Zoltán, a kötet szerzője: „A terek megjelölésére is külön fókuszáltam, ez egy plusz fejezete a könyvnek, ami az előzőben nincs benne, és amióta a kutatások zajlanak, sok minden új dolog is került elő, ami megint csak gazdagítja ezt a kötetet, tehát ha terjedelmében nem is sokkal, tartalmában mindenképp másabb, mint a korábbi volt.”

Klamár Zoltán
könyvbemutató
Örökségünk
Magyarkanizsa

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.