Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Bérmálkozók számára szerveztek találkozót Tóthfaluban

2022.02.16
16:33
2022.02.16
16:50
Forrás
Pannon RTV
Több mint 140 fiatal vett részt az egész napos eseményen, melynek célja a fiatalok világban való elhelyezkedésének megkönnyítése.
Pannon RTV/Apczi Jenő

A gyerekek a futballpályán gyülekeztek, ahol a Nyers István Labdarúgó Akadémia edzői egy kisebb bemutatóval készültek nekik. Ezáltal a fiatalok közelebbről is megismerkedhettek a futballal, illetve az akadémia és a kollégium működésével. Az általános iskola nyolcadikos tanulói különféle hangszerekről hallhattak beszámolót, és a világháló veszélyeiről is szó esett.

Marcsok Deján, Szenttamás: „Nekem az első előadás tetszett a legjobban, mivel az informatikáról szólt, hogy hogyan is védjük meg magunkat az interneten és nem egy sima bemutató volt, nem egy sima beszélgetés oda-vissza, hanem érdekesen adták elő.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A találkozóra egész Vajdaság területéről érkeztek fiatalok, több mint 10 pappal és számos hitoktatóval. Az adai Lehocki Gábor hitoktató is részt vett már korábban egy ilyen találkozón.

„Sikerült rájönnöm, hogy kicsoda Isten, hogy mit is kezdjek az életemmel, barátokra leltem és valahol egy személyes, a kereszténységemnek a tudatos megélése itt kezdődött, egy ilyen táborban.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A fiataloknak a nap egyik legizgalmasabb pontja az volt, amikor találkoztak és egy kötetlen beszélgetésen vettek részt Slavko Večerinnel. A szabadkai megyéspüspök felhívta a figyelmet a bérmálkozás fontosságára, hangsúlyt fektetett az önzetlen cselekedetekre, valamint válaszolt a fiatalok kérdésére is.

„Fontosnak látom ezt a beszélgetést. Hogy én halljam, hogy a fiatalok mit gondolnak, mit mondanak, ők is halljanak engemet. Találkozzak a papokkal, halljam őket, hogy mit mondanak, mit gondolnak és úgyszintén a híveket is. De hallják ők is, hogy én mit gondolok és hogy képzelem el.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A bérmálkozók találkozóját több év kihagyás után szervezték meg újból. A Szabadkai Egyházmegye Ifjúsága az ötletadó, míg a tóthfalusi Munkás Szent József Plébánia a helyet biztosította az eseménynek.

Zsúnyi Tibor szenttamási plébános: „Az életben most olyan fordulópont van a mindennapjaikban, amely megnehezíti az életüket. Ezért szeretnénk különböző tematikai előadásokat tartani nekik, hogy ebből is érezzék egy kicsit, hogy az egyház mindenhol jelen van.”

A szervezők bíznak abban, hogy az elkövetkező években hagyománnyá növi ki magát a találkozó.

bérmálkozó
Tóthfalu
találkozó
Zsúnyi Tibor
Slavko Večerin

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű